Nieuwe 15-inch Retina MacBook Pro tijdens WWDC verwacht

Apple rmens 18 mei 2015
Leestijd: 1 minuut

Naast iOS 9 en OS X 10.11 zien we mogelijk ook nieuwe hardware tijdens WWDC 2015 op 8 juni. De 15-inch MacBook Pro is momenteel erg slecht leverbaar en diverse Apple Resellers hebben het huidige model in de uitverkoop gedaan.

Tijdens het laatste Apple-evenement in maart werd de 13-inch MacBook Pro al vernieuwd met nieuwe Intel Broadwell-chips en een trackpad met Force Touch. Verwacht wordt dat het 15-inch model tijdens WWDC volgt.

De geruchten over een nieuwe 15-inch MacBook Pro worden gevoed door de beschikbaarheid van de MacBook de Online Apple Store. Het basismodel van de 15-inch MacBook is nog goed leverbaar, maar built-to-order modellen hebben een levertijd van twee weken. Vandaag bestelde 15-inch MacBooks zouden pas na WWDC geleverd worden, weet MacRumours.

Het wachten waard

De 13-inch Retina MacBook Pro kreeg met de laatste upgrade niet alleen een nieuwe processor en Force Touch, maar ook krachtigere Intel Iris Graphics. De flash­opslag werd tot twee keer sneller met een snelheid van 1,6 Gbps. Omdat de nieuwe Intel-chips zuiniger zijn, gaat de accu langer mee.

In de 13-inch MacBook Pro blijkt de nieuwe Intel-chip voor een snelheids­boost van 6 procent te zorgen. Niet zo’n indrukwekkende score, maar wat ons betreft is het drukgevoelig trackpad met Force Touch het wél waard om nog een paar weken te wachten met aanschaf van een 15-inch Pro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen