Alles wat je moet weten over de nieuwe AI-tool van Virtuagym

Apps Sam Dille 25 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

AI is dit jaar uitgegroeid tot een soort magische zoekmachine die alles voor je kan oplossen. Nu kan de service ook op maat gemaakte gezondheidsplannen maken in de app van Virtuagym. Zo behaal je in no-time een echte ‘summerbody’.

Sporten en gezond eten is iets wat we allemaal moeten doen. Maar als je er niet genoeg kennis van hebt, kun je urenlang zweten in de sportschool zonder dat je enig resultaat ziet. Daarom zoeken veel mensen hulp bij professionals, voor een op maat gemaakt plan.

Een peperdure personal trainer is inmiddels niet meer nodig. Sinds kort kun je met behulp van AI een op maat gemaakt gezondheidsplan ontwikkelen, zonder een stap uit de deur te zetten. Dat allemaal dankzij Virtuagym.

Wat is Virtuagym eigenlijk?

Voor we je meer vertellen over de AI-coach, geven we je een opfrissertje over Virtuagym. Het is wereldwijd een toonaangevende app op het gebied van fitness en gezondheid. Met innovatieve tools voor het bijhouden van voeding en training is de service de ideale ondersteuning voor het behalen van je fitnessdoelen.

Virtuagym helpt momenteel wereldwijd meer dan 20 miljoen mensen, meer dan negenduizend fitnessbedrijven en 45.000 personal trainers. Virtuagym heeft momenteel zo’n tweehonderd medewerkers verspreid over kantoren in Amsterdam en Noord- en Zuid-Amerika. Sinds kort is er een nieuwe werknemer: artificial intelligence.

AI-tool van Virtuagym
Kletsen met een chatbot. (Afbeelding: Virtuagym)

Sporten met hulp van AI

Als je graag gezonder wilt leven, maar niet goed weet hoe je het moet aanpakken dan kan de AI-coach van Virtuagym je goed helpen. De service biedt een volledig geautomatiseerde trainingsondersteuning op verschillende niveaus. Of je nu een beginner bent of al meer ervaring hebt met fitness.

De AI-coach is opgenomen in de mobiele app van Virtuagym Fitness. Op basis van jouw doelen en conditie. Virtuagym heeft een enorme database met oefeningen. De virtuele coach heeft keuze uit meer dan zesduizend verschillende workouts.

Met de AI Coach kun je in een chatgesprek je fitnessdoelen, trainingsniveau en andere voorkeuren aangeven. Vervolgens krijg je een persoonlijke training op maat, inclusief oefeninstructies en 3D-geanimeerde instructievideo’s. Je kunt de training direct thuis of in de sportschool doen, opslaan in je persoonlijke workoutbibliotheek of plannen in je agenda.

Virtuagym wil de tool uitbreiden

De digitale personal trainer van Virtuagym werkt samen met andere functies uit de app. Zo is het mogelijk om je activiteiten en hartslag bij te houden met wearables, je lichaamssamenstelling in de gaten te houden en hulp te krijgen met gezond eten.

De service is in eerste instantie beschikbaar voor alle Virtuagym PRO-gebruikers. Je kunt de AI-coach zeven dagen gratis uitproberen. In de toekomst wil Virtuagym de AI-Coach uitbreiden voor onder andere trainers, fitnessclubs en grote bedrijven.

Virtuagym AI Coach is nu beschikbaar in de fitnessapp van Virtuagym op zowel Google Play als Apple Store.

AI van Google weet straks alles van je zonder dat je het door hebt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen