Nieuwe elektrische fiets Addmotor heeft actieradius van 200km

Elektrische fietsen Mark Hofman 8 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

De elektrische fiets is immens populair en blijft zich, onder andere daardoor, gelukkig goed ontwikkelen. Zo laat het Amerikaanse Addmotor zien met de introductie van de nieuwe City Pro.

Waar het bedrijf doorgaans fietsen produceert met de uitstraling van een ouderwetse brommer of Fat Bikes maakt, introduceert het nu een vrij minimalistisch model. Al is dat niet terug te zien op het moment dat jij jezelf verdiept in de prestaties.

Elektrische fiets met 200 kilometer actieradius

Het moge duidelijk zijn: deze elektrische fiets is een beest op het gebied van actieradius. Wie met een volle lading de weg op gaat zal, zonder bij te laden, 201 kilometer af kunnen leggen. Althans, dat is wat het bedrijf zelf zegt. Uiteraard wordt er in de praktijk natuurlijk altijd iets minder gehaald dan op papier, maar dat maakt het verhaal niet minder indrukwekkend. Dankzij de 48V en 20Ah batterij heeft Addmotor op dit gebied toch echt goud in handen. De batterij voor deze stadsfiets is een stuk groter, en gaat dus ook langer mee, dan die van concurrerende modellen.

Je haalt uiteraard het meeste uit de imposante accu van de Addmotor City Pro wanneer je in de laagste stand fietst, maar dat is niet persé de leukste stand. De 500W motor van de elektrische fiets biedt de consument maximaal 900 watt aan vermogen. Verder is de City Pro voorzien van hydraulische remschijven, een 7-delig schakelsysteem en een voorvork met 80mm aan travel voor de juiste suspensie.

Prijs en beschikbaarheid

De Addmotor City Pro is helaas alleen in de Verenigde Staten te koop. Toch wilde we je de ontwikkeling op het gebied van de elektrische fiets niet ontnemen. Voor de prijs van $2099, wat omgerekend zo’n €1856 is, haal je namelijk een imposant model in huis. Naast het hoge vermogen is het dus mogelijk om ook vooral lang onderweg te zijn. Een ideale ontwikkeling, als je het ons vraagt.

Elektrische fiets: 5 van de beste modellen voor de herfst van 2021

Meer weten over de elektrische fiets of opzoek naar andere imposante ontwikkelingen en modellen? Check dan zeker even deze pagina!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen