Dit zijn de 157 nieuwe emoji die naar WhatsApp en andere apps komen

Tech Noah Korevaar 8 feb 2018
Leestijd: 2 minuten

Elk jaar worden er talloze nieuwe emoji aan je smartphone toegevoegd. Maar ook je laptop, tablet en computer worden verblijd met de kleurrijke tekentjes. Dat is immers het hele doel van emoji: een universele standaard uitbrengen.

157 nieuwe emoji in 2018

Zodat Android-gebruikers ook de emoji van iOS-gebruikers kunnen zien. Er is een partij die daarover waakt en bepaalt welke nieuwe exemplaren worden toegevoegd. Dan hebben we het over het Unicode Consortium.

Emoji nieuwe

In december maakte de instantie al een lijst met kandidaten bekend. Nu is de uiteindelijke selectie gereed. Oftewel, we weten welke emoji nog dit jaar toegevoegd gaan worden! Of het nou in WhatsApp, je mails of een artikel is: er komen een flink aantal nieuwe opties bij. 157, om precies te zijn. Van warme en koude gezichten tot een kangoeroe: het feest barst los.

Vooral roodharigen zullen blij zijn met deze update. Eindelijk wordt de haarkleur vertegenwoordigd in de vorm van emoji. Op voedselgebied is het nieuwe aanbod helaas zeer schaars. We moeten het dit jaar doen met een ‘frosted cupcake’ en een ‘moon cake’. Ook op dierengebied valt het mee, al hebben we wel een schattige lama, kangoeroe en een kleurrijke pauw om naar uit te kijken.

Emoji nieuwe

Schurken en superhelden

Ook tof: met deze nieuwe lijst worden er ook superhelden en schurken aan je emoji-arsenaal toegevoegd. Verder bestaat de lijst vooral uit nieuwe voorwerpen. Van een frisbee en een skateboard tot een bonnetje en een schaakstuk. Op wetenschappelijk gebied barst het feest ook los. DNA, tubes en ander labmateriaal komt uitgebreid voorbij.

De afbeeldingen en video in dit artikel zijn een voorproefje van het Unicode Consortium. Oftewel, zo gaan de emoji er ongeveer uit zien. Hoe het eindresultaat uit gaat pakken hangt vooral van de uiteindelijke fabrikanten af. Samsung hanteert bijvoorbeeld een ander design dan Apple. Zolang ze maar dezelfde betekenis duidelijk overbrengen, is dat een prima oplossing.

Helaas lukt dat lang niet altijd. Check hier de complete lijst met nieuwe emoji die in 2018 worden uitgerold. Check hier emoji die heel iets anders betekenen dan je denkt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen