Nieuwe Fitbit-killer Samsung lijkt nu toch echt onderweg te zijn

Gadgets Mark Hofman 11 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Wie van plan is om een fitness tracker van Fitbit links te laten liggen voor een model van Samsung, wil misschien nog even met de aanschaf wachten. Een nieuw model lijkt onderweg te zijn.

De Samsung Galaxy Fit 3, de nieuwe concurrent van Fitbit van het Zuid-Koreaanse bedrijf, is onderweg. Officieel is dat echter nog niet bevestigd, maar Android Authority is er bijna zeker van.

De naam Galaxy Fit 3 is namelijk opgedoken in de database van Bluetooth SIG. Dit is de plaats waar alle apparaten met Bluetooth-functionaliteit geregistreerd moeten worden.

Samsung Galaxy Fit 3: Fitbit-concurrent is onderweg

Hoewel het duidelijk is dat de Samsung Galaxy Fit 3 onderweg is, geeft de vermelding in de registratielijst ons natuurlijk nog niet veel details. Maar het geeft wel aan dat de lancering van de Fitbit-alternatief niet lang meer op zich zal laten wachten.

Wat we echter wel weten, omdat het geregistreerd staat in de lijst, is dat de fitness tracker zal beschikken over Bluetooth 5.3.

Hoewel het zeker nieuws is dat zo’n apparaat snel op de markt komt, is de timing natuurlijk perfect. Met de feestdagen in aantocht zijn gadgets, zoals een Fitbit of een Samsung Galaxy Fit, natuurlijk uitstekende cadeaus om te geven.

Overigens is dit niet de eerste keer dat we onofficieel al kennis maken met de Galaxy Fit 3 van Samsung. Het Fitbit-alternatief lekte eerder al uit via foto’s. Hieruit kon vrijwel direct de conclusie worden getrokken dat de Fitbit Charge 6 er een serieuze concurrent bij krijgt.

Dit artikel is onderdeel van De Kater

Het artikel dat je zojuist hebt gelezen, is onderdeel van De Kater, onze rubriek waarin we iedere maandagochtend het grootste nieuws van het afgelopen weekend voor je verzamelen.

Afgelopen weekend was vrij rustig, maar Apple pakte uit met USB-C, Tesla kwam met een handige functie en Fortnite presteerde verrassend goed.

Ben je benieuwd naar alle gebeurtenissen? Check dan zeker even het onderstaande artikel.

De Kater | Dit was het grootste nieuws van het afgelopen weekend

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen