Who you gonna call? Nou je vrienden in de nieuwe Ghostbusters-game

Games Jelle van Es 23 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

De Ghostbusters-reeks kende zijn hoogtepunt in de jaren tachtig en heeft onlangs met de film Afterlife nieuw leven gekregen. En in de afgelopen jaren hebben we een paar verschillende games gezien.

Ghostbusters: Spirits Unleashed is de nieuwste game. De game is onlangs aangekondigd door ontwikkelaar Illfonic. Dat is een studio die je wellicht kent van Predator: Hunting Grounds en Friday the 13th: The Game. Het gaat om een multiplayer-game die perfect is om met vrienden te spelen. Maar ook in je eentje.

Ghostbusters: Spirits Unleashed komt er aan

Ghostbusters: Spirits Unleashed is volgens de ontwikkelaar een vier tegen één asymmetrische game. Dat betekent dat wanneer je vrienden hebt, dat je als een team gaat samenwerken en het opneemt tegen een monster. En dat is dan weer een rol die is weggelegd voor de speler die alleen is. Wat dat betreft doet het een beetje denken aan wat Evolve een paar jaar geleden probeerde. Hopelijk zorgt deze game er voor zorgt dat de titel op langere termijn interessant blijft.

Als je als Ghostbusters speelt, dan maak je gebruik van verschillende gadgets en wapens die je uit de films kent. In een first-person modus ga je dan los met Proton Packs, Particle Throwers, Ghost Traps en een PKE Meter. Ga je voor het monster, dan kun je op verschillende locaties de bevolking terroriseren. Of je strijdt tegen de andere spelers. Je kunt dan slijm gebruiken om hen te stoppen of wegvluchten. Ghostbusters gaan overigens niet door in de game. Het is zaak om als Ghost in leven te blijven, terwijl het andere team moet proberen je uit te schakelen.

Hopelijk de moeite waard

Ghostbusters: Spirits Unleashed is wel zo’n titel die of leuk is om te spelen of snel doodvalt. Het zou wat dat betreft echt ideaal zijn om de game uit te brengen via de Xbox Game Pass. Of dat gaat gebeuren, dat is natuurlijk even afwachten.

Vijf Nintendo Switch-games die de moeite in maart 2022 waard zijn

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen