De nieuwe Harry Potter-serie kan deze dood beter doen dan de films en boeken

Films & Series Lucas van de Wetering 27 mrt 2024
Leestijd: 3 minuten

De nieuwe Harry Potter-serie op HBO Max kan de dood van dit geliefde karakter beter aanpakken, beter dan de films en boeken.

De nieuwe Harry Potter-serie komt dit jaar naar HBO Max. De serie zal hetzelfde verhaal volgen als de films en de boeken, maar met wat kleine verschilletjes. Zo zal de serie zich meer gaan baseren op de boeken dan de films dat deden.

Toch zijn er ook wat dingen in de Harry Potter-franchise die de nieuwe serie ook anders zal moeten doen dan de films. Zo is er in beide de films en de boeken ook de dood van een geliefd karakter, waar veel meer bij stil gestaan moet worden. Aangezien deze dood meer betekende dan we realiseren.

Hedwig in Harry Potter & The Deathly Hallows: Part 1

Er gaan genoeg karakters dood in de zevende Harry Potter-film, maar de dood van een personage wordt vaak vergeten. Wanneer de Order of The Phoenix Harry ophaalt bij het huis van zijn oom en tante worden ze aangevallen door Deatheaters.

Tijdens het vluchten gaan er meerdere personages dood, waaronder Harry zijn uil. Een van de Deatheaters raakt Hedwig met de Avada Kadavra-vloek, in de film gebeurt dit terwijl ze Harry probeert te beschermen. In het boek zit Hedwig vast in een kooi achter op de motor waar Harry en Hagrid opzitten. Maar bij deze dood wordt in de films en in de boeken eigenlijk bijna niet stilgestaan, wat best raar is.

De nieuwe Harry Potter-serie kan deze dood beter doen dan de films en boeken
(Afbeelding: Warner Bros. Pictures)

Wat betekent Hedwig voor Harry Potter

Wanneer Hedwig overlijdt in het zevende deel is Harry wel even verdrietig, maar dit verdriet is slechts een paar seconden zichtbaar. Door de ernst van de situatie focussen de film en het boek niet echt goed op Harry’s verlies.

Maar dat is best raar. Hedwig is Harry’s oudste vriend, als je Hagrid niet meetelt. Sinds Harry Potter zijn eerste reis naar Diagon Alley is Hedwig al in zijn leven geweest. Harry heeft door de boeken en de films heen ook zijn liefde voor Hedwig laten merken. Zo’n gevoelloze reactie voelt daarom niet helemaal op zijn plek.

Ook is de dood van Hedwig een belangrijk punt in Harry’s verhaal. Haar dood staat symbool voor het verlies van Harry’s jeugd en onschuldigheid. Want vanaf die dag is Harry Potter volwassen en verandert zijn hele leven.

Zo moet de serie het aanpakken

Harry Potter’s reactie op de dood van zijn geliefde Hedwig moet vele malen groter zijn in de HBO Max-serie. Sowieso zou het mooi zijn als er een grotere focus was op de dood. In de film en het boek komt de scène een beetje uit het niets en het zou mooi zijn als de scène iets beter ingevlochten zou worden.

Toch is Harry’s reactie het belangrijkst. We weten ondertussen dat Harry Potter een emotioneel persoon is. Dat was wel te zien bij de dood van Sirius Black en Dumbledore. Het zou dus niet raar zijn als we een scène te zien krijgen waar Harry in tranen uitbarst of juist heel woedend wordt wanneer Hedwig overlijdt.

Of HBO Max er ook daadwerkelijk voor gaat kiezen om Hedwigs dood groter te maken, weten we niet. Wel kunnen we hopen dat ze er voor kiezen om het te doen. Want hoe de dood tot nu toe is aangepakt, is een beetje teleurstellend. Hedwig haar dood is een mooie kans op verbetering in de HBO Max Harry Potter-serie.

Deze controversiële Harry Potter-ster had bijna in het MCU gezeten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen