Er is een nieuwe Sonos One (maar juich niet te vroeg)

Smart Home Noah Korevaar 7 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Het is alweer twee jaar geleden dat de Sonos One uit kwam, de ‘slimme’ speaker van de audiogigant. Inclusief ingebouwde microfoons, waarmee Google Assistant en Amazon’s Alexa gebruikt kunnen worden. Althans, in de toekomst.

Sonos One (Gen 2)

Nu is het tijd voor een hardware-upgrade, een nieuwe versie van de Sonos One. Verwacht echter geen grootse aankondiging of baanbrekende innovatie. Het gaat om vrij kleine upgrades onder de motorkap.

De Sonos One (Gen 2) beschikt in tegenstelling tot de eerste versie bijvoorbeeld over Bluetooth Low Energy (BLE). De speaker gebruikt je internet om muziek te streamen, maar daar is deze toevoeging ook niet op gericht.

De nieuwe generatie gebruikt Bluetooth enkel voor het instellen. Hiervoor moest je daarvoor een internetkabel inpluggen of verbinding maken met WiFi. Bluetooth is een stuk sneller en laagdrempeliger. Het instellen van je nieuwe Sonos One (Gen 2) wordt dus een stuk makkelijker.

Daar blijft het niet bij. De nieuwe Sonos One beschikt tevens ook over een krachtigere processor en meer geheugen. Een welkome toevoeging en voorbereiding op een toekomst waarin virtuele assistenten meer gebruikt worden dan ooit.

Officieel te koop

De nieuwe Sonos One (Gen 2) is vanaf nu officieel te koop. De oude versie zal geleidelijk met de laatste voorraden verdwijnen. De functionaliteit blijft wel hetzelfde, en Sonos belooft ook lang de eerste versie te voorzien van software-updates.

Sonos heeft laten weten dat de nieuwe generatie van de One eenvoudig is te herkennen aan een label. Sonos One (Gen 2) is gemarkeerd als “Gen 2” op het productlabel. Dit staat onder de luidspreker. Het productlabel op de originele Sonos One is alleen gemarkeerd als “One”. De originele Sonos One zal niet voor een stuntprijs worden aangeboden, dus let goed op wat je koopt!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen