Sekiro: Shadows Die Twice Preview: Een hele lastige, maar dikke game

Games Jelle van Es 6 mrt 2019
Leestijd: 4 minuten

From Software is een ontwikkelaar die al heel wat jaren meegaat. De laatste games die het bedrijf heeft afgeleverd zijn behoorlijk uitdagend. Je kent het bedrijf van titels als Dark Souls en Bloodborne. De nieuwste game van het bedrijf is Sekiro: Shadows Die Twice. Net als de andere titels van het bedrijf is dit een game die behoorlijk uitdagend is, maar tegelijkertijd ook iets toegankelijker.

Bij de gemiddelde Dark Souls-game heb ik echt moeite om het lang vol te houden. Ik ben er niet erg goed in. Sekiro: Shadows Die Twice is iets beter te spelen. De game is wat sneller en je hebt wat meer mogelijkheden om tegenstanders af te maken. In Londen heb ik ongeveer een uur met de game doorgebracht en zijn dit de punten die mij zijn opgevallen.

Bol 10-daagse
(Bron: Activision)

Sekiro: Shadows Die Twice heeft zowaar een achtergrondverhaal dat boeit

In de Dark Souls-reeks was er nooit echt iets van een verhaal dat me wist te pakken. Ook Sekiro: Shadows Die Twice is geen game die je gaat spelen voor het verhaal. Toch is er meer achtergrondverhaal in de game. De titel neemt je mee naar het Middeleeuwse Japan, toen er vele oorlogen waren. In die strijd is er een wees die achterblijft op het slagveld. Deze jongen wordt geadopteerd door een samurai en heet vanaf dat moment The Wolf. Vele jaren later krijgt hij de opdracht om een speciale prins te beschermen. Dat lukt hem niet en bij een gevecht raakt hij zijn arm af en wordt hij voor dood achtergelaten.

Sekiro: Shadows Die Twice
Bron: Activision

Gelukkig wordt hij door een mysterieus persoon opgelapt en krijgt hij een kans om zijn prins te redden. Het is een game die voor een groot gedeelte draait om wraak en in die zoektocht kom je vele gevaarlijke vijanden tegen. Mocht het een keer misgaan, dan heb je de mogelijkheid om jezelf een keer tot leven te wekken. Ga je daarna echter snel weer dood, dan ga je naar het laatste checkpoint en ben je de verzamelde experiencepunten voor het behalen van een nieuw level kwijt.

Countersysteem is tof

In Sekiro: Shadows Die Twice maakt The Wolf gebruik van zijn katana. Het is een machtig wapen om vijanden mee in de pan te hakken. Maar wie blind er op los hakt, zal waarschijnlijk snel worden afgemaakt. Dit is een game waarbij je goed moet opletten wat de tegenstander doet. En wanneer je op het juiste moment blockt wanneer de vijand aanvalt, dan kun je vervolgens een zeer effectieve counter in zetten en op die manier iemand snel afmaken. Het is een spannend mechanisme dat zeer goed werkt.

Sekiro: Shadows Die Twice

Grappling hook zorgt voor diepgang

Een ander element dat Sekiro: Shadows Die Twice interessant maakt is de grappling hook die The Wolf gebruikt. Daarmee kun je makkelijk jezelf naar boomstammen toetrekken of hoge gebouwen beklimmen. Niet alleen heb je op die manier een goed overzicht en krijg je een idee wat je te wachten staat, je kunt vanuit een hoge positie ook je tegenstander verrassen en zo een stealth kill te maken. Dat laatste kun je ook wanneer je een vijand van achteren besluipt.

Sekiro: Shadows Die Twice

Elk gevecht is boeiend

Wat Sekiro: Shadows Die Twice misschien wel het meest interessant maakt is dat elk gevecht in de game gewoon goed is. Natuurlijk, er zitten mini- en eindbazen in de game die je echt op het puntje van je stoel brengen. Maar daarnaast zijn ook gewone vijanden boeiend. Zeker wanneer je in een gevecht terecht komt waarbij je iets van vijf vijanden tegelijkertijd op je dak hebt zitten. Je moet dan echt van goede huize komen om daar zonder problemen uit te komen. En dat maakt het tegelijkertijd zo verdomd interessant.

Sekiro: Shadows Die Twice

Vraagtekens bij de lengte

Een ander punt dat ik nog op een positieve manier had kunnen noemen is dat de game er fantastisch uitziet. Zowel de vergezichten als de details zijn opvallend goed. Ik wil echter ook nog een ‘maar’ plaatsen bij de game. En die maar is gekoppeld aan de lengte van de game. In de presentatie kregen we een grote map te zien van de game. De speelwereld lijkt gevarieerd, maar tegelijkertijd ook niet enorm. Omdat je iets sneller bent wanneer je rondloopt of gebruikmaakt van de grappling hook ga je ook iets sneller van A naar B. En dan is dus maar de vraag hoe lang de game gaat zijn.

Sekiro: Shadows Die Twice

Gelukkig hoeven we niet lang te wachten op dat antwoord. Op 22 maart komt Sekiro: Shadows Die Twice uit en kun je hem spelen op de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen