Ontgrendel wapens als een gek in Call of Duty-alternatief The Finals

Games Sam Dille 6 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

The Finals is nog niet zo lang uit, maar is nu al niet meer weg te denken van je Playstation 5, Xbox of PC. Deelnemers van over de hele wereld kunnen in een knotsgekke game tegen elkaar strijden. Toch is er nog wel wat verwarring over het aanschaffen van nieuwe wapens.

Om voorop te blijven lopen in het spel, moeten spelers van The Finals ervoor zorgen dat ze zijn uitgerust met wapens van het hoogste niveau. Er is een enorme hoeveelheid wapens, variërend van aanvalsgeweren tot machinepistolen.

Helaas raken veel gamers de weg kwijt tijdens het aanschaffen van nieuwe wapens in The Finals. Dat snappen we heel goed. Daarom helpen we je op weg met een overzichtelijk stappenplan. Zo win je de volgende battle als een echte pro.

Hoe werkt The Finals?

In The Finals strijd je met je groepje van drie tegen twee of drie andere teams. Er zijn twee gamemodes die allebei om geld draaien. In de eerste mode probeer je een geldautomaat veilig te stellen terwijl anderen die proberen te veroveren.

De tweede gamemodus draait om snelheid: neergeschoten spelers laten munten vallen die je zo snel mogelijk in een van de wisselende kassa’s moet mikken. Het spel speelt zich af in een arena. En het leuke is dat je die arena totaal kan vernielen en slopen.

Zo ontgrendel je nieuwe wapens

Om nieuwe wapens te kunnen ontgrendelen in The Finals hebben spelers geld nodig. Dit verdien je als je een level omhoog gaat. Maar ook door tegenstanders te doden en wedstrijden te winnen. Consequent winnen levert spelers vrij gemakkelijk een flinke som munten op.

De meeste wapens kosten rond de 600. Zodra je genoeg munten hebt, kun je onderstaande stappen uitvoeren.

Klik op Equipments in het hoofdmenu van The Finals. Selecteer vervolgens de classe van je personage in het menu linksboven. Je hebt keuze uit Light, Medium en Heavy. Kies daarna de juiste categorie van wapens die je zoekt: Specializations, Weapons of Gadgets. Kies tot slot voor het wapen dat je wilt kopen en klik op de gele knop om hem te ontgrendelen.

Wapens in The Finals
Schieten maar! (Afbeelding: Embark Studios)

En zo verander je jouw uitrusting

Na het aanschaffen van nieuwe wapens en gadgets, kun je makkelijk jouw uitrusting veranderen. Op die manier kun je ze daadwerkelijk in The Finals gebruiken. Volg hiervoor de onderstaande stappen.

Druk op Contestants in het hoofdmenu. Selecteer het personage waarvan je de uitrusting wilt wijzigen. Kies op het tabblad Loadouts’ uit een van deze categorieën: Specialization, Weapon of Reserve.

Wapen uitrusten in The Finals
(Afbeelding: Embark Studios)

Voeg je nieuwe wapens toe aan de categorie Weapon om ze uit te rusten. Door ze onder het tabblad Reserve te plaatsen, kun je midden in een wedstrijd van The Finals overschakelen van je huidige wapen naar het nieuwe. Veel gameplezier!

Wordt The Finals de nieuwe Call of Duty: Warzone?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen