Nike maakt slimme Adapt sneaker weer iets dommer

Tech Sebastien Hoek 5 jul 2024
Leestijd: 2 minuten

De futuristische sneakers van Nike moesten een gamechanger worden die deed denken aan Back To The Future, maar is de schoen nog wel zo slim zonder app?

Nike stopt met het produceren van hun Nike Adapt BB schoenen en daarmee ook met de ontwikkeling en ondersteuning van de daarbij behorende app. De Adapt App wordt 6 augustus uit de Google Play Store en Apple’s App Store verwijderd.

In 2019 werden de Nike Adapt BB met veel bombarie aangekondigd. Nooit meer bukken om je veters te strikken, maar met een app op je smartphone je schoenen vast maken, dat was de toekomst. Ongeveer 5 jaar later wordt de stekker alweer uit het futuristische project van Nike getrokken.

De slimme Adapt-sneaker van Nike is niet meer slim

Dat de Adapt App straks niet meer te gebruiken is haalt het slimme een beetje uit de slimme sneakers. Je kan de schoenen van Nike nog wel vast maken met het knopje op de schoen. Met dezelfde knop kan je ook de veters losser of strakker maken.

De verschillende kleuren op de lampjes op van de schoen zijn straks niet meer aan te passen. Voor degene die de Nike Adapt sneakers hebben: Stel dus op tijd de juiste kleur in!

Back To The Future

Hoewel de Adapt App binnenkort niet meer gedownload kan worden, kunnen gebruikers die de app nog op hun telefoon hebben staan de functies nog wel even gebruiken. De kans bestaat wel dat de app bij een willekeurige update van je telefoon ineens is verdwenen.

Voor de sneaker-fanaten onder ons zijn er gelukkig nog andere slimme sneakers op de markt. Maar de Nike Adapt sneakers zijn juist zo bijzonder omdat ze afstammen van schoenen uit Back To The Future.

Nike bracht een aantal jaar geleden de Nike Air Mag uit die op twee druppels water leken op de schoenen van Marty McFly uit Back To The Future ll. Van deze befaamde sneakers zijn er uiteindelijk maar 89 van gemaakt. Dit had ook alles te maken met prijskaartje van de sneakers.

De Nike Adapt BB is qua technologie losjes gebaseerd op de Air Mag sneakers. Echter blijkt nu dat de sneakers toch niet zo toekomstig bestendig waren.

Nike laat maar weer eens zien dat producten die afhankelijk zijn van apps om te werken, hun charme verliezen als ondersteuning van apps worden beëindigd. Het is een inkoppertje, maar schoenmaker blijf bij je leest.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen