Dit zijn volgens de ANWB de beste elektrische fietsen onder de 3.000 euro

Elektrische fietsen Sam Dille 6 jul 2024
Leestijd: 3 minuten

Een goede elektrische fiets hoeft niet meer te kosten dan 3.000 euro. De ANWB heeft de beste opties voor je getest.

De ANWB test jaarlijks bijna alle elektrische fietsen die je op het wereldwijde web kunt vinden. Van de goedkoopste modellen tot de duurste krachtpatsers. Eerder schreven we al over de tien beste elektrische fietsen volgens de bekende wielrijdersbond.

Maar natuurlijk heeft lang niet iedereen het budget voor een high-end model. Daarom hebben wij onderzocht welke budgettoppers het beste uit de test kwamen. Alle fietsen in deze lijst zijn gunstig geprijsd en kosten niet meer dan 3000 euro.

Dit zijn volgens de ANWB de beste elektrische fietsen onder de 3000 euro

Wij hebben de beste elektrische fietsen onder de 3000 euro volgens de ANWB voor je op een rij gezet. Hier komen ze.

#1 Elektrische fiets: B’Twin LD 920 E (2.999 euro)

Deze elektrische fiets werd door de ANWB uitgeroepen tot ‘beste koop’. Met een score van 8,2 biedt deze fiets een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De LD 920 E blinkt vooral uit in gebruiksgemak. Het schakelen tussen versnellingen gebeurt automatisch in de middenmotor, waardoor je altijd soepel fietst zonder het gevoel te hebben dat je te licht of te zwaar trapt.

Daarnaast is de motor bijzonder stil, wat zorgt voor een aangename en rustige rit. Een klein nadeel is de beperkte verstelbaarheid van de zitpositie.

B'Twin LD 920 E
De LD 920 E (Afbeelding: Decathlon)

#2 Amslod Luton E-MV-540 (2.599 euro)

Een moderne alleskunner. Zo beschrijft de ANWB deze veelzijdige elektrische fiets. Wat deze fiets bijzonder maakt, is de actieradius tot 130 kilometer, waardoor de Luton E-MV-540 geschikt is voor zowel korte als lange ritten.

De accu is stijlvol geïntegreerd in het frame, maar het uitnemen en terugplaatsen ervan is niet eenvoudig. Daarnaast had de ANWB hogere verwachtingen van de vering in de zadelpen en de voorvork. Desondanks kreeg deze e-bike een dikke 7,9.

Amslod Luton E-MV-540
De Luton E-MV-540 (Afbeelding: Amslod)

#3 Elektrische fiets: Victoria Cysalo 11 (2.899 euro)

De Cysalo 11 is een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een e-bike met een efficiënte accu. Met de meegeleverde 4A-lader kun je de accu binnen 2 uur tot 50 procent opladen. De elektrische fiets scoorde net als de nummer 2 een solide 7,9.

De brede banden en zichtbare lasnaden geven de fiets een robuuste uitstraling. Dankzij de optimale gewichtsverdeling is deze fiets zeer wendbaar en prettig in gebruik. Een leuk extraatje: je kunt de fiets via Bluetooth verbinden met de Bosch Flow-app, waardoor je toegang hebt tot uitgebreide fietsinformatie.

Victoria Cysalo 11
De Cysalo 11 (Afbeelding: Victoria Bikes)

#4 Sparta c-Grid Energy (2.999 euro)

Als je met deze e-bike fietst, heb je volgens de ANWB nauwelijks het gevoel dat je elektrisch rijdt. De elektrische fiets biedt voldoende ondersteuning, waardoor hij soepel en snel rijdt, net als een gewone fiets.

Een extra handige functie is het display dat advies geeft over geschikte versnellingen. Er zijn ook wat nadelen: de fiets mist een verende zadelpen en de kabels hangen voor de koplamp. Toch gaf de ANWB de c-Grid Energy een rapportcijfer van 7,9.

Sparta C-Grid elektrische fiets
Sparta C-Grid (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

#5 Granville E-Elegance (2.999 euro)

De ANWB geeft ook nieuwkomers een plek in deze lijst. Granville, een Belgisch merk dat steeds populairder wordt op de Nederlandse markt, is hier een goed voorbeeld van. De E-Elegance valt op door zijn elegante en smaakvolle uitstraling met matzwarte lak en bruine accenten.

De elektrische fiets scoort ook hoog op veiligheid; de fietsverlichting staat altijd aan en het remmen bergafwaarts voelt betrouwbaar aan. Een minpunt is echter het zadel, dat niet erg comfortabel is. De ANWB gaf de E-Elegance een welverdiende 7,8.

Granville E-Elegance: een prima elektrische fiets volgens de ANWB
De E-Elegance (Afbeelding: Granville Bikes)

#6 Elektrische fiets: Tenways Ago-T (2.699 euro)

Het drukke fietsverkeer is voor de Ago-T geen probleem. Dankzij de verende voorvork en zadelpen fiets je moeiteloos overal doorheen, wat deze elektrische fiets ideaal maakt voor stadsgebruik.

De ANWB heeft weinig negatiefs te zeggen over de Ago-T. Een klein minpuntje is de geïntegreerde koplamp in het fietsframe, die niet meebeweegt in de bochten. Al met al krijgt de elektrische fiets een 7,1.

Tenways Ago-T: een fantastische elektrische fiets volgens de ANWB
De Ago-T (Afbeelding: Tenways)

Dit zijn volgens de ANWB de 10 beste elektrische fietsen van 2024

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen