Netflix denkt aan comeback voor Sci-Fi thriller die met cliffhanger stopte

Films & Series Rik Claessen 6 jul 2024
Leestijd: 3 minuten

The Society stopte vijf jaar geleden onverwachts met een cliffhanger. Netflix is met de makers in gesprek over een mogelijke comeback van de serie.

Ontzettend veel films en series worden uitgebracht door Netflix. Dat is een feestje voor de makers, regisseurs, acteurs en natuurlijk de kijkers. Helaas is het niet vanzelfsprekend dat Netflix-serie direct een tweede seizoen krijgt. Zelfs niet als deze met een cliffhanger eindigt.

De serie kan om allerlei redenen afgekapt worden. Geldproblemen, weinig interesse, problemen met de acteurs. Maar met goed ontvangen sci-fi thriller The Society liep het allemaal net ietsje anders, zegt de maker van de serie. Daarom is het tijd voor een comeback, vinden de fans en de makers.

Dit is waar The Society over gaat

The Society op Netflix is een leuke hervertelling van een klassieker uit de Engelse literatuur: The Lord of the Flies. Je weet wel, dat boek waar een groep schoolkinderen strandt op een onbewoond eiland en een soort culthiërarchie stichten. The Society speelt zich niet af op een eiland, maar in een verlaten dorp.

Een groep schoolkinderen uit Connecticut gaat op kampeertrip. Maar door een hevige storm die op komst is, moeten ze de trip afkappen en terug naar huis gaan. Maar als ze eenmaal in huis thuisstad aankomen, blijken alle volwassenen te zijn verdwenen. Lang leve de lol, denken ze eerst. Maar al gauw neemt de boel een duistere wending.

Netflix denkt aan comeback voor Sci-Fi thriller die met cliffhanger stopte
(afbeelding: Netflix

The Society werd door Covid-19 geannuleerd

De Netflix-serie werd goed ontvangen. Bovendien eindigde de serie met een bizarre plottwist. Een seizoen twee stond op de planning, maar toen brak corona uit. “Dit was niet zomaar een annulering van de serie”, zegt de maker van de serie, Christopher Keyser, tegen Variety. Het is inmiddels al vijf jaar geleden dat de serie verscheen en Keyser vind het ontzettend oneerlijk dat de show sindsdien stil ligt.

Volgens Keyser krijgt hij regelmatig reacties van fans met de vraag: komt de show ooit nog terug? Wat Keyser betreft wel. Het is alleen aan Netflix om de geldkraan weer open te zetten. De makers en het team achter The Society hebben trouwens in die vijf jaar niet stilgezeten. Ze wilde de fans een gunst doen door een graphic novel uit te brengen dat zou dienen als einde van The Society. Helaas ging de uitgeverij waar het boekje gedrukt zou moeten worden failliet.

Draait Netflix de geldkraan weer open voor The Society?

Keyser laat weten dat hij de laatste tijd veel ‘intensieve gesprekken’ heeft met belangrijke mensen bij Netflix. De kans is dus aanwezig dat The Society na ruim vijf jaar een comeback maakt op Netflix. Voor Netflix is het interessant dat er na al die tijd nog animo voor The Society is. Dat zou voor de streamingdienst betekenen dat er kijkcijfers gegarandeerd kunnen worden.

Toch is Keyser nog niet helemaal overtuigd. “Ik weet niet zeker of het ooit gaat lukken, maar om te zien dat fans nog steeds graag een vervolg willen zien en antwoorden op bepaalde vragen willen gaat me niet in de koude kleren zitten”, sluit de maker af. Nu is Netflix aan zet om de serie weer te financieren en fans eindelijk een vervolg te geven.

Amazon Prime Video heeft eindelijk hét antwoord op Netflix-hit Bridgerton

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen