Amazon Prime Video heeft eindelijk hét antwoord op Netflix-hit Bridgerton

Pop-Culture Rik Claessen 30 jun 2024
Leestijd: 3 minuten

Bridgerton op Netflix helemaal uitgekeken? Prime Video komt met zijn eigen historische kostuumdrama en die is net zo leuk.

Netflix heeft goud in handen met de hitserie Bridgerton. Miljoenen kijkers zwijmelen bij deze historische kostuumdrama. Ieder seizoen van deze serie wordt met open armen ontvangen. En dat zal een flinke klap zijn voor de andere streamingdiensten. Maar de concurrenten van Netflix laten het er niet bij zitten.

Amazon Prime Video doft zichzelf ook helemaal op, compleet met hoepeljurken en al. Met deze nieuwe historische drama hopen ze het succes Bridgerton op Netflix te evenaren. En dat zou zomaar eens kunnen lukken, want deze serie komt aardig in de buurt van het kostuumdrama op Netflix.

Amazon Prime video antwoordt op Netflix-hit Bridgerton

“De geschiedenis herinnert zich Jane Grey, de zogenaamde Nine Days Queen uit de 16e eeuw, als de ultieme ‘jonkvrouw in nood’.” Zo begint de verteller in de serie My Lady Jane op Amazon Prime Video. “Wat als het verhaal van Jane Grey nét iets anders was verlopen?”, gaat de verteller verder: het plot van deze Bridgerton-concurrent is geboren.

My Lady Jane is gebaseerd op het gelijknamige boek van Cynthia Hand. Hoewel de serie omschreven wordt als een historisch drama, gaan de makers net als bij Bridgerton lekker losjes om het historische feiten. Oh en: er komt aardig wat hilarisch, maar wel grof, taalgebruik in de serie voorbij.

En dat maakt het zowel leuk voor geschiedenisfanaat als casual kijker. De serie voegt te pas en te onpas fantasiebedenksels toe aan historische feiten. Het zorgt voor hilarische en spannende scenes. Zo sterft de zoon van koning Henry VIII, Edward, toch niet aan tuberculose en noch Jane, noch haar schurk van een echtgenoot worden geëxecuteerd.

Deze acteurs ken je misschien in My Lady Jane op Prime Video

Actrice Emily Bader heeft de hoofdrol als Lady Jane Grey. Het lijkt erop dat dit haar eerste grote succes wordt. Voorheen speelde ze in veelal onbekende, kleine series en in slecht ontvangen films zoals Paranormal Activity: Next of Kin (amper 5 sterren, yikes).

Verder zitten er wel wat bekendere acteurs. Zo kennen we Anna Chancelor (Lady Frances Grey) uit The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy en Rob Brydon (Lord Dudley) uit Barbie. Dat de serie niet allemaal A-lijst acteurs heeft is helemaal niet erg. Bridgerton had ook grotendeels minder bekende acteurs en actrices en is alsnog een groot succes worden.

Lords en Ladys opgelet: Prime Video heeft eigen Bridgerton-serie
(afbeelding: Prime Video)

Het verhaal van de échte Lady Jane

De serie op Prime Video gaat dus was losjes om met historische gebeurtenissen. Het creeërt een komisch effect, zeker als het échte verhaal van Jane Grey kent. Geen zorgen, wij doken de stoffige geschiedenisboeken voor je in om een korte samenvatting te geven.

De échte Jane Gray was een Engelse edelvrouw en in 1553 was ze negen dagen lang de koningin van Engeland. Ze was een hoogopgeleide vrouw, sprak vloeiend meerdere talen en werd uiteindelijk geëxecuteerd als gevolg van politieke gedoe waar ze zelf geen controle over had. Totaal iets anders dan hoe actrice Emily Bader van het personage maakt in de serie op Prime Video. Dat voegt alleen maar toe aan de komische waarde van de serie.

Lords en Ladys opgelet: Prime Video heeft eigen Bridgerton-serie
(afbeelding: Prime Video)

Op Prime Video is Lady Jane het soort edelvrouw die ervan droomt haar eigen boek over planten te publiceren, zodat ze met het geld op haar eigen voorwaarden kan leven. Ze ergert zich aan de beperkingen van haar moeder en het verstikkende patriarchaat; ze is mooi, eigenzinnig en snel van begrip. Met andere woorden: ze is de perfecte heldin.

Geflopte Prime Video-horror neemt wraak met angstaanjagende 100 procent RT-score

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen