Deze nieuwe Prime Video-serie is een must voor Gladiator-fans

Films & Series Lucas van de Wetering 17 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Ben je fan van Glatiator? Dan heeft Prime Video de perfecte serie om te kijken. Ook deze gaat over gladiatoren in het oude Rome.

Het is een goede tijd om fan te zijn van de oud Romeinse tijd, al helemaal als je ook nog eens fan bent van films en series. Binnenkort komt het vervolg van de volprezen film Gladiator uit. Deze zal focussen op het neefje van Commodus.

Maar het wordt nog beter, want ook bij Prime Video kan je terecht voor je Romeinse obsessie. Prime Video komt met een nieuwe serie genaamd Those About to Die. Deze serie gaat ook over gladiatoren in het oude Romeinse rijk, en hij komt dichtbij.

Prime Video zijn eigen Gladiator

De aankomende Prime Video-serie genaamd Those About to Die wordt geschreven door de maker van Saving Private Ryan en krijgt 10 afleveringen. Those About to Die komt op 18 juli naar het Amerikaanse Peacock. Aangezien de series van Peacock ook op Prime Video verschijnen, kunnen we deze ook in Nederland verwachten, alleen is het de vraag wanneer precies.

Ook de cast van de Prime Video-versie van Gladiator ziet er goed uit. Zo heeft de serie niemand minder dan Anthony Hopkins in de hoofdrol. Hij wordt vergezeld door andere steracteurs zoals Sara Martins en Iwan Rheon.

Het verhaal

Zoals je wel kan gokken gaat Those About to Die, net als Gladiator, over gladiatoren in het oude Romeinse rijk. De Prime Video-serie speelt zich af rond het jaar 79 in, je raadt het al, het oude oude Rome. De serie is gebaseerd op een gelijknamig boek uit 1958. Hier haalde ook de maker van Gladiator inspiratie uit.

Al heeft de serie dezelfde sfeer en inspiratie als Gladiator, de SkyShowtime-variant heeft wel een origineel verhaal met originele karakters. Het is nog niet zeker hoe het verhaal precies gaat verlopen, maar we weten wel dat we veel actie en gevechten mogen verwachten in de oud Romeinse serie.

Al met al wordt Those About to Die dé oplossing voor fans van Gladiator die niet kunnen wachten tot het tweede deel uitkomt. Prime Video heeft, als ze het goed doen, een gigantisch mooie serie te pakken. We moeten nog even wachten voordat we kunnen genieten van de epische gladiatorengevechten.

Deze Marvel-acteur speelt in The Boys seizoen 4 op Prime Video (en je had het niet door)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen