Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 15 jan 2023
Leestijd: 3 minuten

De 5 beste series op Netflix en SkyShowtime die gebaseerd zijn op games

Series op basis van games zijn vaak niet om naar huis te schrijven. Veel mensen houden hun hart dan ook vast voor de verfilming van The Last of Us, maar is dat wel terecht? WANT-redacteur Jeroen duikt in de verschillende series op basis van games die je kunt vinden op streamingdiensten als Netflix.

Games en films/series is als water en vuur. Als er van het een het ander wordt gemaakt, loopt het vaak niet goed af. Het is dan ook een dappere poging van Warner Bros. Discovery om een serie te maken van succes-game The Last of us.

5 steengoede game-verfilmingen

Toch gaat het niet altijd fout. Sterker nog, het wordt steeds beter. Ik licht speciaal voor jou vijf series uit die gemaakt zijn op basis van games en die je zeker moet checken.

#1 Arcane: League of Legends | Netflix

League of Legends is een van de populairste games op pc. Tegenwoordig is het ook een populaire titel op Netflix. Arcane weet bij zowel fans als critici hoog te scoren met respectievelijk percentages van 96 en 100 procent.

De serie laat het verhaal zien van twee kampioenen uit de game. We zien hoe de krachten hen uit elkaar drijven.

#2 Cyberpunk: Edgerunners | Netflix

Hoewel de release van Cyberpunk een grote ramp was, kunnen we dat niet zeggen van Edgerunners. Deze serie op basis van de game is een enorm succes op Netflix.

In Cyberpunk: Edgerunners moet een Street Kid, de lagere klasse in de game, proberen te overleven in een stad die is geobsedeerd door technologie en lichaamsmodificatie. Om te overleven wordt hij een Edgerunner, een huurling die ook wel bekendstaat als Cyberpunk. Je ziet deze serie op Netflix.

#3 Halo | SkyShowtime

Als je Xbox zegt, kom je natuurlijk al snel bij de Halo-games uit. Het is een van de beste shooters die er is. Maar wist je dat er sinds dit jaar ook een serie van de game gemaakt die je ziet op SkyShowtime.

In de serie volg je het hoofdpersonage dat je ook uit de games kent: Master Chief. Hij is een cybernetisch verbeterde supersoldaat die de mensheid verdedigt tegen het buitenaardse verbond in de 26ste eeuw.

#4 The Witcher | Netflix

Goed, eigenlijk is het een beetje valsspelen om deze serie in de lijst te zetten, want de game is juist weer gebaseerd op de boekenreeks over The Witcher. Aangezien het een van de beste games ooit is, mag deze echt wel in de lijst.

In The Witcher zien we net zoals in de games hoe de levens van Geralt, Yennefer en Ciri verstrengeld met elkaar raken. Je herkent dan ook een aantal van de gebeurtenissen in de serie uit de games. Het is een echte must-watch op Netflix.

#5 Castlevania | Netflix

We eindigen deze lijst met een echte klassieker onder de games: Castlevania. Welke gamer heeft dit spel niet gespeeld. Voor Netflix een reden om het naar de streamingdienst te brengen.

In deze serie probeert een vampierjager een belegerde stad te redden van bovennatuurlijk beesten die door Dracula zelf worden geleid.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!