Iedere dag een nieuwe telefoonachtergrond met deze handige Android-apps

Apps Sabine Schults 15 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Ben je het beu om iedere dag naar dezelfde achtergrond te kijken op je smartphone? Met deze handige Android-apps wijzigt de achtergrond van je smartphone of tablet automatisch. Zo krijg je elke dag een nieuwe achtergrond voorgeschoteld. Dat verveelt geen moment!

Het automatisch veranderen van je achtergrond zou een standaard feature moeten zijn op elke smartphone, maar dat is het niet. Gelukkig zijn er tal van apps te vinden voor je Android-toestel om dit alsnog voor elkaar te krijgen. De ene app werkt beter dan de andere, daarom hebben we hieronder twee goede opties voor je klaargezet.

Google Achtergronden voor Android

Google heeft zelf een handige app die dagelijks een andere achtergrond toont. Download de app Achtergronden gratis in de Google Play Store. Open de app en open een van de achtergrondcategorieën, zoals LandschappenTexturen of Stadsgezichten. Links bovenin vind je steeds de optie voor een Dagelijkse achtergrond.

Als je de Dagelijkse achtergrond inschakelt op je Android-toestel, krijg je iedere dag een willekeurige foto te zien uit de gekozen categorie. Jammer genoeg werkt deze functie niet bij foto’s die je zelf hebt geschoten. Gelukkig is er een andere app die dat wel kan.

Wallpaper Changer Android
Elke dag een nieuwe achtergrond met Wallpaper Changer. (Afbeelding: Google Play Store)

Android-achtergrond automatisch wijzigen

Met de gratis Android-app Wallpaper Changer kan je iedere dag genieten van een andere achtergrond én zelfs kiezen uit je eigen foto’s. Download en open de app. Stel Wallpaper Changer vervolgens in als live-afbeelding door op de pop-up te drukken. Je bepaalt zelf wanneer de afbeelding wisselt, bijvoorbeeld elke dag of zelfs iedere minuut.

Selecteer bij het tabblad Albums het album met foto’s die je wil gebruiken. Bij het tabblad Instellingen kan je de afbeeldingen passend of vullend maken. Ook kan je Willekeurige volgorde inschakelen als je een random weergave wil van de foto’s. Je achtergrond wijzigt nu automatisch met de door jou gekozen instellingen.

De 21 nieuwe emoji die je binnenkort op Android kunt verwachten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen