Geweldige Netflix-films die helaas onder de radar zijn gebleven

Films & Series Rik Claessen 30 jun 2024
Leestijd: 4 minuten

Geen idee wat te streamen? Geef dan deze ondergewaardeerde pareltjes op Netflix eens een kans: ze zijn ondanks weinig aandacht echt de moeite waard.

Dankzij de streaminggiganten als Prime Video, Disney+ en Netflix hebben we keuze uit gigantisch veel topfilms. En met de dag komen daar nog meer gave films bij. Uiteraard zijn niet alle films even vermakelijk en door het grote aanbod worden goede films soms een beetje ondergesneeuwd.

Jammer, want zonder dat je het doorhebt scrol je langs fantastische films in je poging de filmavond van start te laten gaan. Zij het omdat deze films niet vaak worden gekeken of net niet genoeg in de schijnwerper hebben gestaan: deze Netflix-films zijn zwaar ondergewaardeerd en absoluut je tijd waard.

Deze films op Netflix worden ondergewaardeerd

Van een paar Netflix-Originals, tot een aantal onbekendere films die toegevoegd worden: grote kans dat je deze films al tientallen keren voorbij hebt zien komen zonder er aandacht aan te besteden. Wat ons betreft is dat erg jammer: deze films wil je zeker weten een kans geven.

Operation Hyacinth

Deze dramafilm is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Dat maakt het des te indrukwekkender, want ook zonder dat gegeven is Operation Hyacinth een van de spannendste Netflix Originals. Het speelt zich af in Polen in de jaren ’80 waar de overheid een database van alle homoseksuelen in het land maakt. Zo kunnen ze deze mensen bespioneren.

De hoofdpersoon, Robert, werkt voor dit spionageplan genaamd Operation Hyacinth. Hij denkt dat hij het juiste doet, maar wanneer hij een homoseksuele man ontmoet komt hij erachter dat hij aan de slechte kant van de geschiedenis staat. De film is spannend en laat een stukje geschiedenis zien die niet veel mensen weten.

Deze Netflix-films zijn zwaar ondergewaardeerd
(afbeelding: Netflix)

RRR

Bollywoodfilms worden vaak weggezet als bizar, onbenullig en slecht geproduceerd. En hoewel er veel films uit Bollywood zijn die prima in deze omschrijving passen, zit je bij RRR toch écht aan het verkeerde adres. Deze actiefilm is fantastisch geproduceerd, komisch en erg de special effects zijn verrassend goed. Uiteraard is en blijft het Bollywood, dus het is hier en daar een beetje over de top.

RRR staat voor Rise, Roar, Revolt. De film is dan ook een episch verhaal over revolutie en opkomen voor je volk. Vol geweldige actiescenes, grappige dialogen, tedere momenten en muziek waar je adrenaline van gaat gieren. RRR is een film op Netflix die je maar al te graag een kans wilt geven.

Deze Netflix-films zijn zwaar ondergewaardeerd
(afbeelding: Netflix)

I’m Thinking of Ending Things

Van deze film gaan je nekharen recht overeind staan. I’m Thinking of Ending Things is niet zozeer eng of uberhaupt horror of thriller te noemen. De film is gewoon een en al ongemak. Hoewel alles er in de film normaal uitziet, lijkt niks écht volledig te kloppen.

De film draait om een ​​jonge vrouw (Jessie Buckley) die de ouders van haar vriend op hun boerderij gaat ontmoeten, ondanks dat ze overweegt het uit te maken. De film is moeilijk uit te leggen, boordevol symboliek en meer gericht op emotie dan op plot. Het roept een ongemakkelijk gevoel op, maar dat is het punt, en het is zeker de moeite waard om naar te kijken vanwege de meesterlijke regie en uitvoeringen.

Deze Netflix-films zijn zwaar ondergewaardeerd
(afbeelding: Netflix)

All Quiet on the Western Front

Helemaal ondergewaardeerd is deze film niet. All Quiet on the Western Front werd negen keer genomineerd voor een Oscar en won er maar liefst vier. Toch stond de film maar heel kort in de schijnwerpers en is dit fenomenale oorlogsverhaal weggezakt tussen de andere suggesties op de homepagina van Netflix.

Het is een prachtige maar zware film over de eerste wereldoorlog. Het verhaal volgt een Duitse jongen die zich samen met zijn kameraden in een opwelling van nationalisme aanmeldt om in het leger te gaan. Eenmaal in de loopgraven begint de hel. Alles aan deze film is indrukwekkend, van het acteerwerk tot de decors en de muziek.

Deze Netflix-films zijn zwaar ondergewaardeerd
(afbeelding: Netflix)

Okja

De makers van Okja hadden flink wat fantasie. Deze film intrigeert en fascineert, maar kan op momenten ook een tranentrekker van jewelste zijn. De film volgt de reis van een jong meisje, Mija, terwijl ze probeert Okja te redden, het genetisch gemodificeerde varken dat ze heeft grootgebracht sinds kleins af aan.

Door het ietwat absurde verhaal van de film wordt Okja vaak overgeslagen in de Netflix-bibliotheek. De film is geregisseerd door een van de beste regisseurs uit Korea: Bong Joon-ho. Deze Oscarwinnaar gaf ons ook al de topfilms Snowpiercer en Parasite. Je weet dus dat Okja ook weer een fantastisch goede vertelling is.

Deze Netflix-films zijn zwaar ondergewaardeerd
(afbeelding: Netflix)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!