Gamers niet blij met Nintendo 64 op de Nintendo Switch

Games Jelle van Es 27 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Sinds gisteren is het mogelijk om op je Nintendo Switch de verschillende oude Nintendo 64-games te spelen via de nieuwe online-service. Dat is natuurlijk tof, maar niet iedereen is daar even blij mee. Want wanneer je kijkt naar de performance, dan is die een beetje ondermaats.

Via social media zijn er verschillende filmpjes en beelden vrijgegeven die laten zien dat de Nintendo 64-games op Nintendo Switch Online ondermaats presteren. Het is zeker niet onspeelbaar, maar het is wel jammer dat het niet helemaal goed werkt.

Nintendo 64-games vallen ietwat tegen op Nintendo Switch Online

Met Nintendo Switch Online heb je de mogelijkheid om games online te spelen. Maar het is ook mogelijk om via de service oude games online te spelen. Zoals nu dus de Nintendo 64-games. Deze zijn onderdeel van het duurdere abonnement. Naast deze games krijg je ook toegang tot Megadrive-games en de Happy Home Paradise uitbreiding voor Animal Crossing: New Horizons. In plaats van 19,99 euro per jaar betaal je dan 49,99 euro per jaar. En dan is het jammer om te zien dat het niet allemaal lekker werkt.

Naast dat Nintendo 64-games er op deze manier minder mooi uitzien, is ook de performance net iets minder. Er is namelijk sprake van input lag. De onderstaande video laat redelijk goed zien dat er een verschil is tussen de orginele release van Zelda: Ocarina of Time en deze versie die je via de online-service kan spelen.

Goede internetverbinding is handig

Daarnaast is het ook belangrijk dat je bij het gebruik van Nintendo Switch Online gebruik maakt van een goede internetverbinding. Heb je dat niet, dan is de kans groot dat je ook nog eens last hebt van lag. In Nederland zou dat meevallen, maar in de Verenigde Staten levert dat problemen op.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen