Nintendo Labo VR Kit Review

Games Jelle van Es 23 apr 2019
Leestijd: 3 minuten

Ruim een jaar geleden introduceerde Nintendo zijn Labo-line up. Een serie aan games die vooral draaien om het creatieve proces. Je krijgt een grote doos met een aantal bouwplaten en een stuk software. Op die software die op de Nintendo Switch draait, krijg je net als bij LEGO een uitgebreide bouwtekening. Vervolgens bouw je die op en krijg je de mogelijkheid om verschillende games te spelen met de kartonnen bouwsels. We zijn nu aangekomen bij de vierde set: de Nintendo Labo VR Kit.

Virtual Reality is niet iets wat je zou verwachten op de Nintendo Switch. En je moet het ook niet vergelijken met wat je kan op de pc of op de PlayStation 4 met PlayStation VR. Je moet het VR-effect van de Nintendo Labo VR Kit een beetje vergelijken met het schuiven van je telefoon in een kartonnen houder. Daar begin je dan ook mee. Je begint met het bouwen van een bril waar je je Nintendo Switch in plaatst. En vanaf daar kun je verschillende extra dingen er bij maken, waarmee je verschillende ervaringen kan opdoen. Dit is wat mij is opgevallen.

Leuke dingen om in elkaar te zetten

Ik heb het complete Nintendo Labo VR Kit-pakket gekregen en heb zodoende een aantal verschillende dingen in elkaar kunnen knutselen. En met ik bedoel ik eigenlijk voor een groot gedeelte mijn zoon, die het echt leuk vindt om net als bij LEGO stap voor stap alles na te maken. Het is een proces dat geduld vergt, maar ook waar je duidelijk ziet wat voor voortgang je boekt. En wanneer je alles af hebt gemaakt, is het plezier wat is af te lezen van het gezicht erg leuk om te zien.

Nintendo Labo VR

Redelijk wat content

Bovendien is er na het afmaken van het pakket genoeg content om mee aan de slag te gaan. De basis is de VR-bril waar je de Nintendo Switch in plaatst. Dan kun je al dingen spelen waarbij je rond kunt kijken en een soort VR-ervaring hebt. Het zijn echter de andere sets die echt iets anders doen. Zo kun je met het geweer minigames spelen waarbij je moet schieten of nijlpaarden moet voorzien van eten. En met het windpedaal moet je als kikker op tijd springen om ballen te ontwijken die beren op je afschieten. Daarbij voel je door de beweging ook een klein beetje wind, wat het effect weer wat diverser maakt.

Nintendo Labo VR

Houd je uiteindelijk uren zoet

Door de combinatie van het bouwen en het spelen van games kun je heel wat uren bezig houden met het Nintendo Labo VR Kit-pakket. Daarnaast zijn de minigames die je kunt spelen behoorlijk toegankelijk en is het redelijk makkelijk voor anderen om ook kennis te maken met de wereld van VR via dit pakket.

Resolutie is laag

Toch zijn er dingen die minder sterk zijn. Zo is de resolutie van de Nintendo Switch met 720p wat aan de lage kant. Dat zorgt er voor dat je dingen niet altijd even scherp ziet en met name wanneer je bewegingen maakt zorgt het voor matige graphics. Nogmaals, het is nergens dat in de buurt komt van wat je gewend bent van andere platformen.

Nintendo Labo VR

Lange termijn niet heel geschikt

Daarnaast is dit een pakket waarbij je alles misschien één keer probeert en er daarna klaar mee bent. Het is zeker niet iets dat je blijft spelen, daarvoor zijn de minigames te beperkt en niet leuk genoeg om te blijven doen. Dus wanneer je alles in elkaar hebt gezet en alles een keer hebt geprobeerd, dan heb je het echt wel gezien. Bovendien zijn er eigenlijk maar een paar games die echt de moeite waard zijn.

Nintendo Labo VR

De Nintendo Labo VR Kit is nu beschikbaar. Wil je meer lezen over alles dat te maken heeft met de Nintendo Switch? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen