VTM Go: nieuwe, gratis streamingdienst werkt ook in Nederland

Tech rmens 23 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Het Belgische Medialaan is gestart met een nieuwe streamingdienst. Het gaat om VTM Go, dat vernoemd is naar de commerciële televisiezenders in België. De dienst is helemaal gratis en ook in Nederland te gebruiken. Er zijn zowel Vlaamse als internationale films en series te zien.

VTM Go is beschikbaar op het web, maar ook als app voor iOS en Android. Je kunt via de app op je smartphone of tablet kijken, maar ondersteuning voor AirPlay mist nog. Er is wel ondersteuning voor Chromecast en Medialaan belooft AirPlay in een volgende update toe te voegen.

VTM Go is gratis met reclame

De streamingdienst is helemaal gratis te gebruiken, de enige vereiste is het aanmaken van een account. Voordat een film of serie begint krijg je een of meer commercials te zien en een film of serie wordt ook enkele keren onderbroken voor reclame. Het afkopen van commercials is niet mogelijk. Het is in deze zin echt commerciële televisie vertaald naar een on-demand streamingdienst.

VTM Go app 001
Klik/tap voor groter.

Het aanbod bestaat vooral uit programma’s van de Vlaamse zenders VTM, CAZ, Vitaya, Q2 en VTM Kids. Daarnaast zijn er ook internationale series en films te zien. De VTM-misdaadreeks The Team 2 is volledig via de dienst te bekijken en de HBO-serie Locked Up staat ook klaar. Voor kinderen is er een Kids Corner. Van de meeste Vlaamse series zijn volledige seizoenen te bekijken, maar van internationale series blijven afleveringen slechts een aantal weken beschikbaar.

Meeste content ook in Nederland

Het leeuwendeel van de content op VTM Go is ook in Nederland te bekijken. Iedere gebruiker van de dienst krijgt volgens Medialaan een gepersonaliseerd aanbod voorgeschoteld op basis van het eigen kijkgedrag. Er is geen mogelijkheid om het volgen van kijkgedrag uit te schakelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen