Nintendo onthult eindelijk de komst van de Switch 2

Games Jeroen Kraak 7 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Nintendo doet eindelijk een boekje open over de opvolger van de Nintendo Switch. Dit is wanneer je de nieuwe console (ongeveer) kunt verwachten.

De Nintendo Switch is een van de populairste consoles op de markt. Volgens de laatste telling (maart 2023) zijn er meer dan 141 miljoen exemplaren verkocht. Ondanks het succes is de console wat verouderd en dus is het tijd voor een nieuwe.

Nintendo hield altijd de kaken op elkaar over de opvolger van de Switch, maar nu geeft het openheid van zaken. Wij vertellen je wanneer je ‘m ongeveer kunt verwachten en wat de laatste geruchten zijn.

Nintendo kondigt de opvolger van de Switch aan

Op het officiële X-account van Nintendo heeft het bedrijf wat meer duidelijkheid gegeven over de toekomst van de console: “Dit is Furukawa, President van Nintendo. We kondigen dit fiscale jaar de opvolger van de Nintendo Switch aan.”

In hetzelfde bericht kondigt de president ook een nieuwe Direct in juni aan waar het de games wil laten zien voor de huidige generatie die later dit jaar uitkomen. We kunnen volgens het bedrijf tijdens die presentatie geen nieuws verwachten over de opvolger van de Nintendo Switch.

Nintendo onthult eindelijk de komst van de Switch 2
Langer gamen (Afbeelding: Erik Mclean / Unsplash)

Wanneer komt de Nintendo Switch 2?

We noemen de opvolger van de Nintendo Switch de Switch 2. Furakawa zegt dat we ‘m dit fiscale jaar kunnen verwachten. Dat loopt voor het bedrijf tot en met maart 2025. Toch weten we vrijwel zeker dat het niet op korte termijn zal gebeuren, aangezien er eerst nog de Nintendo Direct is met games die dit jaar nog moeten uitkomen voor de huidige console.

Volgens de geruchten moeten we ons echt op het einde van die periode richten: 2025. Bovendien is er dan nog iets anders bijzonders aan de hand: het is dan precies tien jaar geleden dat de Nintendo Switch werd aangekondigd. Dat gebeurde in maart 2015.

Hoe gaat de Nintendo Switch 2 eruit zien?

Er gaan flink wat geruchten over de opvolger van de huidige console. Zo wordt de console naar alle waarschijnlijkheid backwards compatible, wat betekent dat je ook games van de originele console erop kunt spelen.

Daarnaast zou Nintendo voor de console kiezen voor een 8-inch LCD-scherm, wat opvallend is aangezien er al een Switch met een OLED-scherm is. Het originele Switch-scherm is 6.2-inch en de OLED-versie 7-inch.

Voor de rest zijn er vooral zaken die we zelf graag willen zien. Zo moet de beeldkwaliteit toch echt omhoog gekrikt worden naar 4K en mag ook de batterijduur flink omhoog. Voor al die zaken moeten we echter wachten tot de onthulling van Nintendo zelf.

Dit zijn de beste Nintendo Switch-games van 2024

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen