Kent de Nintendo Switch 2 nu al een perfecte start door Pokémon?

Games Lucas van de Wetering 28 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Game Freak heeft een gloednieuwe Pokémon-game aangekondigd. De naam is Legends: Z-A en de console is logischerwijs de Nintendo Switch. Is dit de perfecte launch-game voor die console?

Tijdens Pokémon Day 2024 heeft Game Freak een nieuwe titel uit de doeken gedaan. Pokémon Legends: Z-A heeft ons qua beelden misschien nog niet zoveel te bieden, maar zorgt wel voor enthousiasme.

Vanaf 2025 is het nieuwe spel te spelen, wat ons vooral doet denken aan de Nintendo Switch 2. De console verschijnt naar alle waarschijnlijkheid pas in dat jaar en lijkt nu dus ook al zijn lanceringstitel te pakken te hebben.

Pokémon op Nintendo Switch 2

The Pokémon Company deelde op 27 februari dat de nieuwste game onderweg is en volgend jaar verwacht kan worden. Dat is ongeveer 3 jaar na de laatste Pokémon-game Scarlet & Violet.

Verder liet The Pokémon Company weten dat die nieuwe game straks op alle beschikbare Nintendo Switch-systemen te spelen is. Denk daarbij niet alleen aan de originele versie, maar ook de OLED- en de Lite-versie van de console.

Uit recente geruchten is ook gebleken dat er een grote kans is dat we de opvolger van de Nintendo Switch in 2025 mogen verwachten. Dit is dus hetzelfde jaar als de komst van de nieuwe Pokémon-game. De kans is dus groot dat Legends: Z-A de eerste game voor de Switch 2 zal worden.

Mega-evolutie is terug

Pokémon Legends: Z-A voor de Switch gaat zich afspelen in Kalos. Dit is dezelfde regio waar de X&Y-games zich afspeelden. En natuurlijk ook de wereld waar de serie plaatsvond.

En als de Kalos-regio ergens bekend om staat in de fictieve wereld, dan is dit wel Mega-evolutie. Een zeer geliefde toevoeging van de fans. Bij Mega-evolutie krijgen sommige bestaande Pokémon eigenlijk een extra, en sterkere evolutie.

Aangezien Legends: Z-A voor de Switch zich zal afspelen in de thuisregio van Mega-evolutie, is de kans groot dat we deze feature ook mogen verwachten in de aankomende games. En dat is iets waar veel Pokémon-fans, waaronder ik, erg naar uitkijken.

Waarom die nieuwe Nintendo Switch pas in 2025 gaat verschijnen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen