Nintendo Switch in 2022: 5 topgames om naar uit te kijken

Games Jelle van Es 9 jan 2022
Leestijd: 3 minuten

De Nintendo Switch is de oudste spelcomputer van de drie, maar is zeker nog niet op zijn retour. Dit jaar blaast de spelcomputer zijn vijfde kaarsje uit en als we kijken naar het releaseschema, dan staat er nog genoeg moois op de planning.

De Nintendo Switch moet het daarbij wel vooral hebben van de exclusieve games. De meeste third-party games komen of later uit op de spelcomputer of werken gewoonweg minder goed doordat de spelcomputer minder krachtig is. De Switch kent zodoende minder games dan bijvoorbeeld de PlayStation 5. Maar hetgeen wat er gepland staat, weet gelijk onze aandacht te pakken. Dit zijn een vijftal topgames.

Vijf topgames voor de Nintendo Switch

Pokémon Legends

28 januari
De eerste game op de Nintendo Switch laat niet heel erg lang op zich wachten. Wat deze maand kun je al aan de slag gaan met Pokémon Legends. Het is een originele Pokémon-game die zich vele honderden jaren voor de hoofdserie afspeelt. In een soort feodaal Japan ga je grootse avonturen beleven. De game lijkt een beetje te gaan werken als een game als Monster Hunter. Vanuit een vast dorpje ga je telkens op expeditie en kom je in een grote open omgeving terecht, waar je uiteraard op Pokémon kunt gaan jagen. Hopelijk gaat het een goede game worden.

Pokémon Legends
Pokémon Legends
(Afbeelding: Nintendo)

Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp

2022
Ik ben een gamer die veel tijd heeft doorgebracht met de Game Boy Advance. En de twee games in de Advance Wars-reeks behoren tot mijn favorieten. Die titels worden opnieuw uitgebracht op de Nintendo Switch. Eigenlijk had de compilatiegame vorig jaar al uitgebracht moeten worden, maar door de pandemie ging het wat lastig met de ontwikkeling en daarom werd besloten de game uit te stellen. Een datum is er nog niet gegeven, maar de verwachting is dat hij voor de zomer van dit jaar wordt uitgebracht.

Advance Wars 1+2 Re-Boot Camp op de Nintendo Switch
Advance Wars 1+2 Re-Boot Camp (Afbeelding: Nintendo)

Splatoon 3

2022
Vorig jaar kondigde Nintendo Splatoon 3 aan. De game moet als het goed is dit jaar op de Nintendo Switch uitkomen. Je reist af naar de Splatlands. Het is een bloedhete woestijn, met de stad Splatsville in het centrum. Het land wordt bewoond door Inkling en Octoling veteranen en er worden diverse grondoorlogen uitgevochten. En daar speel jij natuurlijk straks een rol in. In dit nieuwe deel kun je gebruik maken van nieuwe moves om het terrein onder te kliederen en zo de strijd te winnen. Kortom, genoeg te doen en te beleven.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2

2022
De lancering van de Nintendo Switch was gelijk goed met The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Die game is vandaag de dag nog altijd de eerste game die ik aanraad wanneer iemand een spelcomputer koopt en wil weten welke game daarbij moet. Dit jaar kunnen we als het goed is aan de slag met het vervolg. Veel is er niet bekend over het nieuwe deel, behalve dat hij voor dit jaar gepland staat en de game zich voor een deel hoog boven Hyrule afspeelt. Hopelijk gaat Nintendo ons snel meer vertellen over deze grootse game.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2 Nintendo Switch
The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2 (Afbeelding: Nintendo)

Triangle Strategy op de Nintendo Switch

2022
De bovenstaande vier Nintendo Switch-games zijn titels die door Nintendo zelf zijn gemaakt. Triangle Strategy is echter van Square Enix. Het is een tactische RPG in de stijl van Final Fantasy Tactics. Je krijgt een groots en meeslevend verhaal voorgeschoteld, waarbij je dan tijdens de gevechten goed moet nadenken over wat je doet en hoe je de vijand zo effectief mogelijk verslaat. Overigens is Triangle Strategy nog een werknaam van de game. Bij de release heet de game waarschijnlijk anders.

Project TRIANGLE STRATEGY Nintendo Switch
Triangle Strategy (Afbeelding: Square Enix)

5 RPG games die je nu gratis op de Nintendo Switch kan spelen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen