Mark Hofman
Mark Hofman Games 11 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Pokémon Legends: Arceus lijkt toch geen open-wereld game te worden

Dat veel fans niet kunnen wachten tot Pokémon Legends: Arceus op hun Nintendo Switch staat heeft voornamelijk te maken met wat er van de game verwacht wordt. Zo krijgen we redelijk de indruk dat dit wel eens de perfecte game uit de franchise kan gaan worden. Een aanname waar we volgens The Pokémon Company voorzichtig mee moeten zijn.

Het bedrijf probeert de verwachtingen namelijk een beetje te temperen door eerlijk toe te geven dat er sprake is van een misvatting. Waar wij er namelijk vanuit gaan de Pokémon Legends: Arceus een open-wereld game wordt, is dat volgens The Pokémon Company niet aan de orde.

Pokémon Legends: Arceus geen open-wereld game

Gamers zien Pokémon Legends: Arceus als een versie van Breath of the Wild, maar dan in de wereld van Pokémon. Iets dat menig liefhebber van de franchise waarschijnlijk enthousiast weet te maken. Al moeten we blijkbaar nog wel voorzichtig zijn met onze enthousiasme, gezien The Pokémon Company onze verwachtingen probeert te temperen.

Tegenover Kotaku laat het bedrijf weten laat het bedrijf weten dat we niet te maken hebben met een open-wereld game. Althans, niet zoals we gewend zijn uit Breath of the Wild.

Het wordt niet volledig bij naam genoemd, maar het mag duidelijk zijn dat Pokémon Legends: Arceus meer wegheeft van Monster Hunter dan Breath of the Wild.

Vanaf 28 januari te spelen

In Pokémon Legends: Arceus bevindt jij je in een vroeg stadium van de Sinnoh regio. Daar is het jouw taak als speler om de eerste Pokédex ter wereld compleet te maken. Iets dat je uiteraard doet met behulp van je eigen team aan verschillende Pokémon.

Zoals gezegd is de hype rondom de game groot en kunnen spelers niet wachten om vanaf 28 januari aan de slag te gaan. Meer weten over deze Nintendo Switch-game? Lees dan ook zeker dit artikel even!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!