Pokémon Legends: Arceus ziet er een stuk beter uit dan verwacht

Games Jelle van Es 19 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Momenteel zijn er twee nieuwe Pokémon-games voor de Nintendo Switch in de maak, waarbij Pokémon Legends: Arceus wat mij betreft de meest interessante is. Naast het feit dat het een nieuwe game is en geen remake, neemt het je ook mee naar een interessante setting.

Pokémon Legends: Arceus is een game die je meeneemt naar de begin-tijd van Pokémon. In een soort Feodaal Japan moet je daar op een andere manier met de beestjes omgaan. Onlangs hield Nintendo een speciale presentatie, waarin we veel hebben gezien van de nieuwe game.

Een nieuwe wereld met Pokémon Legends: Arceus

Laten we voor het gemak beginnen met de nieuwe wereld van Pokémon Legends: Arceus. Je reist in de game af naar de Hisui-regio, die zich dus ver in het verleden afspeelt. Als speler ben je lid van het Galaxy-expeditieteam en bezoek je Jubilife Village. Dit dorp geldt als de basis van de game. Als je een opdracht of verzoek krijgt, dan ga je op zoek naar de oplossing en keer je weer terug. Daarmee doet de game een beetje denken aan de Monster Hunter-reeks.

Wel zul je gaandeweg stopplaatsen vinden, waar je een basiskamp kunt opzetten, die dient als basispost. Daar kun je dan rusten en je Pokémon herstellen. Ook kun je er items maken. De kans is groot dat je uiteindelijk vanaf dit soort basiskampen kunt beginnen aan nieuwe avonturen.

Nieuwe manier van vechten

Daarnaast is er ook wat meer bekend over het vechtsysteem. Het lijkt er op dat je daarbij een mix krijgt tussen traditionele gevechten en de mogelijkheid om met een Pokéball direct een vijand te vangen. Dat laatste lijkt vooral te kunnen bij de zwakkere tegenstanders. Bij sterkere vijanden moet je je Pokèmon gaan inzetten en op een redelijk traditionele manier knokken. Wel kun je daarbij kiezen tussen een Strong of Agile-stijl. Elke stijl heeft daarbij zijn eigen voor- en nadelen.

Pokemon Legends: Arceus
Snel een Pokémon vangen (Afbeelding: Nintendo)

Nieuwe Pokémon

Er zijn in de regio waarin Pokémon Legends: Arceus een aantal Pokémon zijn die je kent, maar ook een aantal nieuwkomers. Voornamelijk diverse evoluties zijn daarbij interessant. Zo krijgt Stantler een nieuwe evolutie genaamd Wyrdeer, waar je achter op zijn rug kan zitten. Voor in het water is het mogelijk om Basculin te evolueren in een Basculegion. Rufflet evolueert door naar een Hisuian Braviary. En tot slot heb je nog een speciale versie van Growlithe genaamd Hisuian Growlithe. Deze heeft een langere en dikkere vecht.

Growlithe maar dan anders (Afbeelding: Nintendo)

Nog even wachten op Pokémon Legends: Arceus

Het is helaas nog wel even wachten op Pokémon Legends: Arceus. De game staat gepland voor 28 januari en verschijnt dan exclusief op de Nintendo Switch. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Pokemon Legends: Arceus Nintendo Switch
Hou vol! (Afbeelding: Nintendo)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen