Samsung komt met goed nieuws voor alle Galaxy-bezitters

Smartphones Jeroen Kraak 18 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Als je een Samsung-telefoon hebt, herken je vast wel die irritante reclames in de standaard-apps. Die gaan nu verdwijnen van je scherm.

Als je een Samsung-telefoon hebt weet je dat het Koreaanse merk een aantal eigen apps op de standaardversie van Android heeft geïnstalleerd. Zo krijg je de beschikking over onder andere Music, Themes, Samsung Pay en de weer-app. Dat zijn natuurlijk geen slechte apps, maar één ding is echt een doorn in het oog: de reclame. Je betaalt wellicht meer dan duizend euro aan een van de toptoestellen en krijgt dan ook nog reclame te zien in standaard-apps.

Samsung-gebruikers waren niet blij

Verschillende gebruikers van de Samsung-telefoons waren dan ook niet blij met die actie van het bedrijf. Zij lieten zich dan ook sociaal veelvoudig horen om de advertenties weg te krijgen. Dat is nu gelukt, want Samsung gaat dit jaar de reclame verwijderen.

Hiermee volgt het dus Apple. Dat bedrijf toonde altijd al geen reclame in haar eigen stock-apps zoals gezondheid en weer.

Een betere ervaring

Het nieuws komt van TM Roh, hoofd van de mobiele divisie van Samsung. Hij liet dit weten online meeting. Overigens zegt hij dat het initiatief niet is genomen vanwege de klagende gebruikers, maar door een werknemer die vragen stelde, meldt Yonhap. Wel zegt het bedrijf in een statement aan The Verge dat ze de feedback ter harte nemen en dat ze de beste ervaringen aan hun klanten willen geven.

Het is overigens niet bekend wanneer we de nieuwe update kunnen verwachten waardoor er geen reclame meer is. Samsung heeft nog geen specifieke datum gegeven. Vermoedelijk komt deze update tijdens de nieuwe ONE UI-update.

Helaas voor gebruikers van Samsung geldt dit natuurlijk alleen voor de eigen apps van het bedrijf. Bij apps die door anderen worden gemaakt kan het natuurlijk gewoon zijn dat je reclame ziet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen