Beste Nintendo Switch-games die je als volwassene kunt spelen

Games Sam Dille 9 dec 2023
Leestijd: 3 minuten

Er zijn talloze games beschikbaar voor de Nintendo Switch. Veel daarvan zijn voor alle leeftijden, maar welke titels zijn echt de moeite waard als volwassene?

Nintendo Switch staat bekend om zijn enorme bibliotheek vol met games die plezier bieden voor alle leeftijden. Als je ouder bent dan achttien kan dit soms wat saai zijn. Daarom hebben wij voor je gezocht naar de leukste opties voor volwassenen.

De Nintendo Switch is een groot succes. Niet gek dus dat er een opvolger op komst is. Fans kunnen er niet op wachten, ondanks wat verontrustende geruchten. Tot die tijd genieten we nog van de vertrouwde console.

Nintendo Switch: 5 games die je alleen kunt spelen als je volwassen bent

We hebben een lijst gemaakt met alleen de allerbeste games voor volwassenen. Dus als je op zoek bent naar meer uitdaging of spanning dan ben je hier aan het goede adres.

#1 13 Sentinels: Aegis Rim

13 Sentinels is een enorm toffe game die niet bang is om verschillende elementen en genres te combineren. Denk aan sciencefiction, militaire strategie en anime. Dat gezegd hebbende, is de Nintendo Switch-game echt voor volwassenen. Er zijn naakte tieners te zien en mensen in hele nauwsluitende pakken. Het moet dus wel echt je ding zijn.

Bestel jouw exemplaar hier

#2 Blasphemous

Er zijn maar weinig games op de Nintendo Switch die de omschrijving ‘volwassen’ zo erg verdienen als Blasphemous. De actiegame speelt zich af in een middeleeuwse wereld die wordt geteisterd door demonen en krijgers.

Als de ‘Penitent One’, de laatste overlevende van een ridderorde, ga je als speler ten strijde. Het spel zit vol symboliek en duistere ondertonen. Ben je op zoek naar iets dat je vaardigheden en concentratie op de proef stelt, dan is Blasphemous een geweldige optie.

Download jouw exemplaar hier

#3 Citizen Sleeper

Citizen Sleeper is een van de allerbeste games die je op de Nintendo Switch kunt spelen. Je speelt als een robot die moet proberen te overleven door een speciaal serum te nemen. Binnen de game kun je proberen werk te vinden, vrienden te maken en misschien zelfs vrijheid te vinden.

Het spel is een soort rollenspel waarbij je succes wordt bepaald door dobbelstenen. Maar let op: als je bijna geen medicatie meer hebt, krijg je minder dobbelstenen waardoor je minder kunt doen. Het maken van slimme en strategische keuzes is de sleutel tot succes.

Download jouw exemplaar hier

#4 Dead Cells voor Nintendo Switch

Dead Cells combineert harde, brute gevechten met roguelike gameplay. Elke keer dat je faalt, sta je weer op uit je cel en begin je opnieuw. Uiteindelijk leer je van je fouten en doe je het steeds beter.

Het is een moeilijke game om neer te leggen. Sommige levels zijn namelijk bijna onmogelijk om te halen. Dus als je in bent voor een flinke uitdaging vol gevaarlijke vijanden, dan is Dead Cells een absolute must-have.

Download de game hier

#5 Dredge

Stel je voor dat je een visser bent. Je komt aan op een eiland, klaar voor je eerste werkdag. Je vangt vis om geld te verdienen, maar onderweg kunnen er de meest erge en heftige dingen gebeuren. Precies dit gebeurt er in Dredge.

De game combineert de voldoening van het vullen van een Pokédex met spanning en sensatie van onverwachte verschrikkingen. Er is een prachtige open oceaan om rond te varen, samen met kleine baaien en buitengebieden om te bezoeken. Het is de perfecte Nintendo Switch-game om tot rust te komen, verpakt in een angstaanjagend pakket. Dat maakt de game dan ook geschikter voor volwassenen.

Download jouw exemplaar hier

Super Mario-level dusdanig moeilijk dat slechts 6 mensen hem uitspeelde

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen