Dit zijn in 2024 de beste accessoires die je voor de Nintendo Switch koopt

Games Rik Claessen 16 mrt 2024
Leestijd: 4 minuten

De Nintendo Switch is een prachtconsole. Met deze accessoires haal je nog meer uit dit wonderwerk van Nintendo.

De Nintendo Switch is een van de populairste consoles aller tijden. Zelfs na zeven jaar brengt de console erg veel geld in het laatje van Nintendo. Niet gek, want de Switch heeft een geweldige catalogus aan games. Bovendien is het ook nog eens een ontzettend leuk apparaatje om te bedienen.

Nu de geruchten rondom de opvolger van de Nintendo Switch steeds meer vorm krijgen, kijken veel gamers uit naar de release daarvan. Want wat gaat Nintendo doen om ons deze keer te verwonderen? Helaas kan het nog wel even duren voordat die opvolger er is. Des te meer reden om toch de Nintendo Switch maar weer eens te pakken. Maar hoe maak je deze toch al geweldige game-ervaring nog beter? Met accessoires natuurlijk.

Dit zijn de beste accessoires voor je Nintendo Switch

De Nintendo Switch heeft al een heleboel ditjes en datjes om ons leven als gamer nog makkelijker te maken. Maar op sommige fronten is een klein beetje versterking of verbetering niet verkeerd. Met deze accessoires til je je Nintendo Switch naar een nieuw niveau.

Hard carrying case

De Nintendo Switch is de krachtigste console van Nintendo op dit moment. Al helemaal ideaal dat die Switch is ontworpen om overal mee naartoe te nemen. Maar dan wil je natuurlijk wel dat al je spullen een beetje heel blijven. Hoewel er genoeg opberghoezen zijn, is het allemaal niks vergeleken met een hard carrying case.

Deze kofferachtige opbergdozen zorgen dat je dierbare Switch niets overkomt tijdens het reizen. Er zijn verschillende bedrijven die zo’n case hebben gemaakt. Wij raden deze van Game Traveler aan omdat daar gegarandeerd alle spulletjes inpassen zonder al te veel poespas.

Dit zijn in 2024 de beste accessoires die je voor de Nintendo Switch koopt
Er is zelfs ruimte om een extra controller en de dock mee te nemen (afbeelding: Game Traveler)

Protective filter

Het scherm van de Nintendo Switch krijgt veel te verduren. Van handheld-modus naar je dock en weer terug, de tas in, tas uit, op tafel, terug in je dock. De kans op krassen op je beeldscherm zijn dan ook aanzienlijk aanwezig. Het is misschien geen revolutionair accessoire, maar wel eentje van levensbelang: een beschermlaagje op het scherm.

Je hebt ze in verschillende soorten. Van een plasticlaagje op het scherm tot een dun glasplaatje dat je erop plakt. Deze van het merk HORI is simpel erop te plakken en lekker stevig voor zijn prijsklasse.

Dit zijn in 2024 de beste accessoires die je voor de Nintendo Switch koopt
(afbeelding: HORI)

Nintendo Switch Pro Controller

De Joycons zijn leuk en aardig, maar voor wie écht fanatiek wil gamen op de Switch, zijn deze controllers vaak net te klein of te onhandig. De Nintendo Pro Controller is dan je beste vriend. Deze voelt en speelt exact als een Xbox-controller. Je hebt dus veel meer comfort. De batterijduur is ook nog eens veel langer dan die van de Joycons.

Er zijn veel soorten Pro Controllers op de markt. De officiële van Nintendo is vrij prijzig, maar absoluut je geld waard. De gemiddelde batterijduur is zo’n 40 uur en het ding kan ook nog eens tegen stootje.

Dit zijn in 2024 de beste accessoires die je voor de Nintendo Switch koopt
Nintendo heeft meerdere kleuren en artstyles beschikbaar (afbeelding: Nintendo)

SanDisk Ultra microSD card

Nu de Nintendo Switch alweer zeven jaar oud is, puilt de gamecatalogus uit van de spellen. Grote kans dat jij ondertussen ook een aardige collectie aan games hebt. De opslag van je console lijdt hier flink onder en eigenlijk is die ook gewoon veel te klein. Een microSD kaartje is een accessoire dat voor de hand ligt, maar eigenlijk essentieel is voor je Switch.

Je kunt het natuurlijk zo bont maken als je zelf wil, maar hoe groter het kaartje hoe meer je betaalt. Een opslag van 256GB is meer dan genoeg voor de gemiddelde gamer. Nintendo biedt overigens ook hun eigen ‘officiële’ SD-kaartje voor de Switch aan. Deze heeft een grootte van 128 GB.

Dit zijn in 2024 de beste accessoires die je voor de Nintendo Switch koopt
(afbeelding: Nintendo)

Genki Covert Dock 2

Tenzij je de hard carrying case overal met je mee naartoe wil nemen, zul je niet zo snel de dock van je Nintendo Switch meeslepen. Niet gek, dat onhandige stuk plastic laat zich lastig in je tas proppen. Wil je nou toch je Switch aan kunnen sluiten op bijvoorbeeld de televisie van een vriend, dan is de Genki Covert Dock 2 misschien de oplossing.

In plaats van een lomp stuk plastic, ziet deze mini-dock eruit als een stopcontact. Het is in essentie precies hetzelfde als je Switch dock, maar dan zonder het overbodig plastic. Het is echt zo simpel als het eruit zien.

Dit zijn in 2024 de beste accessoires die je voor de Nintendo Switch koopt
(afbeelding: Genki)

Satisfye ZenGrip Pro Gen 3 voor de Nintendo Switch

“De Nintendo Switch is voor kleine kinderen”, wil menig Nintendo-hater nog wel eens roepen. Tuurlijk niet, want er is meer dan genoeg voor de volwassen gamer te vinden. Toch zorgt het ontwerp van de Nintendo Switch soms voor de nodige handkrampen, zeker in handheld-modus.

De Satisfye ZenGrip Pro Gen 3 speelt perfect in op dit ongenoegen. Het is in feite een extra houder waar je de Nintendo Switch in klikt. Daardoor is de console wat breder, met betere knuppels om de Joycons vast te houden en een steviger uiterlijk. Dan kun je, ook in handheld, uren door zonder kramp in je hand.

Dit zijn in 2024 de beste accessoires die je voor de Nintendo Switch koopt
(afbeelding: Satisfye)

De opvolger van de Nintendo Switch 2 ligt nog niet eens in de winkel, of fans zijn al lyrisch over het ding. Mede door het nieuws dat Nintendo ons onlangs gaf. Benieuwd waarom de Switch 2 eigenlijk al de perfecte release heeft? Je checkt het hier:

Kent de Nintendo Switch 2 nu al een perfecte start door Pokémon?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen