Handig: de eerste Nintendo Switch-controller met audio-ingang

Games Jelle van Es 25 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

De Nintendo Switch is een spelcomputer die op twee manieren gespeeld kan worden. De handheld-modus is daarbij de meest populaire vorm. Lekker altijd en overal gamen. Maar via het dockingstation kun je hem ook aansluiten op de tv en op die manier op het grote scherm te spelen. In dat laatste geval moet je op dit moment ook de audio via de televisie laten lopen, omdat er geen controller is met een audio-ingang. Met de PDP’s Faceoff Deluxe+ Audio controller moet daar verandering in komen.

De Nintendo Switch-controller met audio-ingang

Met deze controller kun je overigens nog niet chatten met je online vrienden op de Nintendo Switch. Daarvoor moet je nog altijd door dertig brandende hoepels springen en iets via je smartphone doen. Maar wanneer je in de huiskamer zit en niet iedereen wil laten meegenieten van de geluidjes die Mario. Het enige wat je nodig hebt is een 3.5 mm audiokabel van je koptelefoon en vervolgens kun je gewoon gaan genieten van alle muziek en geluiden die via de Nintendo Switch naar buiten worden gegooid.

Nintendo switch controller

Of het echter een goede controller gaat worden voor de Nintendo Switch. Hij moet wel verbonden worden met een draad naar de docking station en hij mist zoiets als een rumbling modus, waardoor hij niet trilt wanneer dat eigenlijk wel nodig is. Daar staat dan wel weer tegenover dat hij op de Amerikaanse website voor slechts 24,99 dollar worden verkocht. Bijkomend voordeel daarbij is dat je er voor kunt kiezen om de faceplate te veranderen om op die manier je controller van een unieke skin te voorzien. In de basis zijn er echter vier kleuren om uit te kiezen. Het gaat om rood, blauw, zwart en paars.

Wil je meer lezen over alles dat te maken heeft met de Nintendo Switch? Bezoek dan hier onze uitgebreide overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen