Netflix kijken op je PlayStation 4: zo doe je dat

Games Mark Hofman 23 jul 2019
Leestijd: 3 minuten

Heb jij een PlayStation 4 aan je tv hangen en wil je deze, naast het spelen van fantastische games, gebruiken om Netflix te kijken? Dan hebben we goed nieuws voor je! Het is namelijk mogelijk om met de console van Sony je favoriete content te streamen. Het is niet moeilijk om dit te installeren, maar je moet wel weten waar je moet zoeken. Daarom helpen we je een handje.

Netflix kijken op je PlayStation 4

Sony probeert de PlayStation 4 niet alleen op de kaart te zetten als gameconsole, maar ook als entertainment center. Dat is iets dat Microsoft ook met hun Xbox consoles doet en we moeten zeggen dat we blij zijn dat dit het geval is. Het is namelijk zo dat we met onze PlayStation 4 dus niet alleen onze favoriete games kunnen spelen, maar ook naar onze favoriete Netflix content kunnen loeren. Maar hoe doe je dat nu precies?

Om Netflix op je PlayStation 4 te kijken moet je een paar kleine stappen nemen. De streamingdienst is namelijk niet standaard te vinden op de consoles, wat er dus voor zorgt dat je het zelf moet installeren. En dat is helemaal niet lastig, maar je moet even weten waar je het zoeken moet. En dat is dus de hele reden dat we deze guide voor je maken. In no time ben jij voorzien van Netflix op je PlayStation 4.

Dit heb je nodig

Waar je voor het spelen van online games op de PlayStation 4 een PlayStation Plus abonnement nodig hebt, hoef je dit voor Netflix niet te hebben. Wel moet je ingelogd zijn op het PlayStation Network, wat simpelweg betekent dat je dus wel een internetverbinding nodig hebt. De snelheid van deze verbinding hoeft niet heel erg hoog te zijn om de dienst te gebruiken, maar vereist wel enige snelheid om je films en series in de hoogste resolutie te bekijken. We zetten de vereisten voor je op een rijtje:

 • 0.5 Mbps -> vereist om gebruik te maken van Netflix
 • 1.5 Mbps -> aanbevolen snelheid
 • 3.0 Mbps -> Content in SD kwaliteit
 • 5.0 Mbps -> Content in HD kwaliteit
 • 25 Mbps -> Content in Ultra HD kwaliteit

Het kijken van Ultra HD kwaliteit content kan nog wat lastig worden voor sommige mensen, maar HD content moet makkelijk te halen zijn. Gemiddeld hebben we in de Nederlandse huishoudens een internetsnelheid tussen de 15 Mbps en de 25 Mbps. Meer dan genoeg voor Netflix dus.

Zo installeer je Netflix op je PS4

Nu je weet wat de vereisten zijn om verbinding te maken met Netflix, is het tijd om de applicatie op je PlayStation 4 te installeren. We leggen je stap voor stap uit hoe het moet.

Netflix installeren op je PlayStation 4:

 • Open de PlayStation Store
 • Ga naar het tabje Apps
 • Druk vervolgens op Ontdek
 • Je krijgt verschillende apps te zien, scroll door naar rechts tot je Netflix tegenkomt
 • Is dat niet het geval? Druk dan op Alle Apps en zoek naar Netflix in deze lijst
 • Mocht dat ook niet werken, ga dan naar de zoekfunctie en haal Netflix dan uit deze lijst
 • Druk op de zwarte Download knop wanneer je Netflix gevonden hebt.
 • Wanneer de download klaar is druk je op Start 
 • Log in op Netflix en je kunt aan de slag!

Gefeliciteerd, Netflix staat nu te schitteren op je PlayStation 4. Wanneer jij in het blokmenu bent is de app overigens onder TV & Video te vinden. Ben je in de Bibliotheek, dan staat Netflix in de lijst met Applicaties.

Netflix installeren op je PlayStation 4

Veel kijkplezier!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen