rmens
rmens Apple 23 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Apple kaapt wederom belangrijk kop­stuk van Tesla weg

Apple is onder medewerkers van Tesla populair. En dan bedoelen we niet als elektronicamerk, maar als werkgever. Er is wederom een kopstuk uit het bedrijf van Elon Musk naar Apple overgestapt. Het gaat om Steve MacManus, die bij Tesla een hoge functie als Vice Pesident of Engineering had.

Wat MacManus bij Apple gaat doen is niet publiek bekend. Volgens zijn LinkedIn-profiel heeft hij de titel Senior Director, maar van welke afdeling is niet duidelijk. Gezien zijn ervaring bij Tesla is het waarschijnlijk Project Titan, oftewel Apple’s projectgroep die aan een zelfrijdend voertuig sleutelt.

Steve MacManus van Tesla naar Apple

Volgens Bloomberg, dat het nieuws als eerste opmerkte, heeft MacManus uitgebreide ervaring met zowel het exterieur als interieur van voertuigen. Hij werkte sinds 2015 bij Tesla en was daarvoor werkzaam bij onder andere Jaguar, Bentley en Aston Martin.

MacManus is niet de eerste Tesla-manager die naar Apple komt. Onlangs nam Apple Michael Schwekutsch al aan. Hij ontwikkelde onder andere het aandrijfsysteem voor het bedrijf van Elon Musk. Eind 2018 vertrok ontwerper Andrew Kim, die belangrijke onderdelen van het interieur van Tesla voertuigen maakte, ook al naar Apple.

Apple Tesla Macmanus
Steve MacManus (links) op archiefbeeld van Tesla – Klik/tap voor groter.

Onduidelijkheid rondom Apple Car

Apple werkt al enige tijd aan een eigen systeem voor autonome voertuigen. CEO Tim Cook maakt er geen geheim van en noemt het ‘de moeder van alle AI-projecten’. Wat Apple precies met zelfrijdende auto’s van plan is, blijft echter onduidelijk. Onder de naam Project Titan wordt al een tijdje aan de techniek gesleuteld, maar de berichtgeving spreekt elkaar vaak tegen. Zo verplaatste het bedrijf uit Cupertino begin 2019 een groot aantal medewerkers over naar andere afdelingen. Dat leek het einde van dit project.

Later werden echter toch weer nieuwe ingenieurs aangenomen en een start-up genaamd Drive.ai overgenomen. De komst van nóg een Tesla-kopstuk toont in ieder geval aan dat de ‘Apple Car’ springlevend is. In welke vorm dan ook.  (Zie ook → Nieuwe details over Apple’s zelfrijdende auto)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!