Jelle van Es
Jelle van Es Games 21 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Nintendo Switch Joy-Con kapot? Je hebt waarschijnlijk garantie

De Nintendo Switch Joy-Con is de controller die aan de zijkant van de spelcomputer zit. Als ze vast zitten op de Switch, dan gebruik je hem als handheld, maar wanneer je de spelcomputer in het dock hebt zitten, dan kun je hem er los van halen en zo als controller gebruiken. Mocht jouw Nintendo Switch Joy-Con kapot zijn gegaan, dan is de kans groot dat je garantie hebt.

Vanaf maart wordt de fabrieksgarantie van de Nintendo Switch Joy-Con verlengt naar 24 maanden. Dat heeft Nintendo gemeld aan de website Tweakers.

Nintendo Switch Joy-Con krijgt langere fabrieksgarantie

Deze maatregel heeft Nintendo genomen naar aanleiding van de zorgen die het Belgische Testaankoop over de kwaliteit van de Nintendo Switch Joy-Con uitte. Er zijn al langer verhalen van de controller die niet helemaal goed reageert om hetgeen dat jij er mee wilt doen. Hoewel Nintendo stelt dat er relatief weinig controllers worden opgestuurd voor de reparatie, heeft het besluiten toch besloten om de fabrieksgarantie vanaf maart te verlengen naar 24 maanden.

Nintendo Switch Joy-Con
(Afbeelding: Nintendo)

Dit geldt ook voor de Nintendo Switch Joy-Con die je voor maart 2020 in huis hebt gehaald. Daarbij maakt het niet uit of je de controller los hebt gekocht of dat de defecte versie onderdeel is van een bundel die je hebt aangeschaft. Nu is het echter zo dat je waarschijnlijk al wel recht had op de teruggave van je geld wanneer de controller niet doen wat het moet doen. Maar door het afgeven van een fabrieksgarantie is het een stuk makkelijker om je geld of een vervangend product te krijgen. Bij de normale wettelijke garantie moet je als consument vaak aantonen dat het probleem al aanwezig was op het moment dat je het kocht. Dat is vaak moeilijker te bewijzen. Met de fabrieksgarantie heb je dat probleem dus niet meer en kun je makkelijker krijgen waar je recht op hebt. Wil je meer lezen over de Nintendo Switch? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!