Kirby gaat Mario achterna met nieuwe Nintendo Switch-game

Games Jelle van Es 24 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Tijdens de Nintendo Direct zijn er heel wat nieuwe games aangekondigd. Meer dan ik van te voren eigenlijk had verwacht. En Kirby krijgt daarbij een nieuwe game op de Nintendo Switch.

Het is niet voor het eerst dat er een Kirby-game op de Nintendo Switch verschijnt. Eerder hadden we bijvoorbeeld al Kirby Star Allies. Wat deze game echter anders doet, is dat het een 3D-wereld voorschotelt, waardoor het iets wegheeft van Super Mario Odyssey.

Kirby en de Vergeten Wereld op de Nintendo Switch

Het nieuwe Nintendo Switch-avontuur heet Kirby en de Vergeten Wereld. In dit nieuwe avontuur ga je uiteraard met het bekende roze personage aan de slag. Hij lijkt aan te spoelen op een eiland die al heel wat jaren verlaten lijkt te zijn. Daardoor kom je in bepaalde gebouwen terecht, maar zijn die door de begroeiing van planten en verval niet in de beste staat. Wat dat betreft lijkt het er op dat de ontwikkelaar wat inspiratie heeft gekregen van games als Horizon: Forbidden West en The Last of Us. Maar dat is wat ons betreft niet verkeerd. Bekijk de trailer van de game hieronder.

Kirby en de Vergeten Wereld op de Nintendo Switch is enerzijds vernieuwend, maar aan de andere kant ook erg herkenbaar. Zo is het nog altijd mogelijk om door middel van je zuigkracht de verschillende vijanden die je tegenkomt op te vreten. Als je ze dan uitspuugt, dan lanceer je ze als een projectiel. Maar het is tegelijkertijd ook mogelijk om de krachten die ze hebben te absorberen en op die manier te veranderen in een andere soort Kirby.

Verschillende elementen

In de trailer zien we verschillende elementen van Kirby en de Vergeten Wereld op de Nintendo Switch. Zo zien we de verschillende krachten die je overneemt, maar ook dat je te maken krijgt met diverse omgevingen, waaronder een sneeuw wereld. Tevens is er een glimp te zien van een eindbaas. Of daarmee de game ook iets moeilijker wordt dan voorgaande Kirby-games, dat moeten we nog even afwachten. Wil je meer lezen over alles dat met de spelcomputer van Nintendo te maken heeft? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Nintendo Switch krijgt Nintendo 64-games, maar dat gaat je wel wat kosten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen