Nintendo Switch-koning Mario Kart krijgt eigen LEGO-set

Lifestyle Mark Hofman 11 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten


De helden van LEGO hebben vandaag laten weten dat Mario Kart, het meest geliefde spel voor de Nintendo Switch (en daarvoor), kan rekenen op een fantastische set. Maar geduld is nodig.

Star Wars, Marvel en Harry Potter hebben de LEGO-behandeling met succes gekregen en ook Super Mario komt er steeds meer aan te pas. Dat een van de meest populaire games voor de Nintendo Switch, Mario Kart, nu aan de beurt is klinkt natuurlijk fantastisch.

Om Mario Day 2024 te vieren dropt LEGO een kleine teaser-trailer voor een set die volledig is gebaseerd op de racegame. Maar met een releasedatum in 2025 duurt het nog wel even voordat we aan de slag kunnen.

Nintendo Switch-koning Mario Kart krijgt LEGO-set

“Mario Kart – Ready, set, build! Racing in 2025,” dat zijn de officiële woorden waar we het mee moeten doen. Hoewel we nog even geduld moeten hebben, en ook geen idee hebben wat we precies mogen verwachten, is de samenwerking er natuurlijk wel eentje die er al even aan zat te komen. Zeker gezien de populariteit van de game op o.a. de Nintendo Switch.

De Nintendo Switch-koning zorgt voor enthousiasme, maar stelt ons geduld dus nog wel even op de proef. De Mario Kart-set komt pas volgend jaar, maar LEGO geeft fans in de tussentijd wel drie andere mogelijkheden.

Super Mario-collectie

De Super Mario-collectie van LEGO wordt vanaf 1 augustus uitgebreid met drie nieuwe sets: Battle with Roy at Peach’s Castle, Browser Express Train en King Boo’s Haunted Mansion.

In de onderstaande video wordt duidelijk dat de sets tussen de 64 dollar en 120 dollar zullen kosten. Nederlandse prijzen hebben we op de redactie nog niet voorbij zien komen, maar mocht dat wel het geval zijn, werken we dit artikel bij.

Niet alleen Nintendo Switch-games bij LEGO

Het is bij LEGO natuurlijk niet alleen Nintendo Switch-koning Mario Kart die omgetoverd wordt tot een unieke set. Het bedrijf heeft in de loop der jaren al flink wat andere bekende franchises als een set op de markt gebracht.

Ben je bijvoorbeeld benieuwd welke series allemaal de LEGO-behandeling gekregen hebben? We zetten ze in het onderstaande artikel voor je op een rij:

The Office, Transformers en andere vette LEGO-sets uit je favoriete series

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen