Prime Video en HBO Max: hier kan je alle Oscar-winnaars bekijken

Films & Series Lucas van de Wetering 11 mrt 2024
Leestijd: 4 minuten

De Oscars zijn geweest en de winnaars zijn dus bekend. Hier kan je alle Oscar-winnende films bekijken. Van Prime video tot HBO Max.

Afgelopen nacht was het weer zover. Het was tijd voor de Oscars, oftewel The Academy Awards. Een Oscar is natuurlijk de belangrijkste en mooiste prijs om te krijgen als acteur of film. Zelfs genomineerd worden is al een gigantische eer.

De winnaar van beste film dit jaar was de gigantische film Oppenheimer. Deze film sleept naast beste film, ook nog zes andere prijzen mee bij de Oscars, inclusief beste mannelijke acteur en beste mannelijke bijrol. Maar er zijn ook veel andere prijzen gevallen. Waar kijk je deze: HBO Max, Amazon Prime Video of toch Netflix?

Oppenheimer op SkyShowTime

Oppenheimer is, zoals eerder vertelt, onder andere de winnaar van de Oscar voor beste film. De film gaat over de maker van de Atoombom, J. Robert Oppenheimer. De biografische thriller is op dit moment alleen te streamen op KPN subs. Maar vanaf 21 maart is Oppenheimer ook te zien op SkyShowTime.

Maar maak je geen zorgen want tot die tijd kan je Oppenheimer ook al wel kopen of huren . Je kan de film voor 4.,99 euro huren op Pathé Thuis, Amazon Prime Video en Apple TV. Als je de film nog langer in je bezit wil houden, kan je hem ook kopen voor 13,99 euro (Prime Video en Apple TV) of 15,99 euro (Pathé Thuis).

De bizarre setregels van Oppenheimer regisseur Christopher Nolan
Oscar-winnaars Cillian Murphy en Robert Downey Jr. (Afbeelding: Universal)

Barbie op HBO Max

De gigantische strijd tussen Barbie en Oppenheimer is eindelijk over, en Oppenheimer is de winnaar. Waar Oppenheimer wegloopt met zeven prijzen, waaronder beste mannelijke acteur en bijrol, film en regisseur, heeft Barbie slechts één prijs. Barbie heeft de Oscar voor beste originele nummer gewonnen. Het gaat hier om What Was I Made For, van Billie Eilish.

Barbie is te streamen op HBO Max en KPN subs. Verder kan je de film huren op Pathé Thuis, Apple TV en Amazon Prime Video voor 4,99 euro. Ook kan je de Barbie-film kopen op deze sites voor 9,99 euro (Apple TV en Amazon Prime Video) of 10,99 euro (Pathé Thuis).

Prime Video en HBO Max: Hier kan je alle Oscar-winnaars bekijken
(Afbeelding: Warner Bros.)

The Boy And The Heron op ?

De winnaar van de prijs voor beste animatiefilm gaat naar de Japanse The Boy And The Heron. Hiermee verslaat deze film de geliefde Spider-Man: Across The Spider-Verse. Veel hadden verwacht dat Spider-Man weg zou lopen met de prijs.

Je kan Oscar-winnaar The Boy And The Heron op dit moment helaas nergens kijken in Nederland. Hij staat hier nog nergens op streamingsdiensten. Als je The Boy And The Heron graag thuis wil zien, moet je dus nog even wachten. In enkele bioscoop is de film nog wel te vinden.

Prime Video en HBO Max: Hier kan je alle Oscar-winnaars bekijken
(Afbeelding: Toho)

Poor Things op ?

De science-fantasyfilm Poor Things wint bij de Oscars maar liefst vier verschillende prijzen. De belangrijkste prijs die de film binnensleept, is de Oscar voor beste actrice, deze is voor de performance van Emma Stone. Verder heeft de film de Oscars gewonnen voor beste make-up en haar, kostuumontwerp en production design.

Net als The Boy And The Heron is Poor Things op dit moment nergens in Nederland te streamen, huren of kopen. Je gaat ook voor deze Oscar-winnende film nog iets langer moeten wachten voordat je hem thuis kan bekijken. Hij is nog wel in de bioscoop te zien.

Prime Video en HBO Max: Hier kan je alle Oscar-winnaars bekijken
Oscar-winnares Emma Stone en mede-acteur Mark Ruffalo (Afbeelding: Searchlight Pictures)

The Zone Of Interest op ?

The Zone Of Interest is een Amerikaans-Brits-Poolse oorlogsfilm. De film neemt dan ook de Oscar mee voor beste niet-Engelstalige film. Naast deze prijs wint The Zone Of Interest ook de Oscar voor beste geluid.

Ook The Zone of Interest volgt de weg van Poor Things en The Boy And The Heron zie je nog niet thuis. Geen enkele streamingsdienst zoals Prime Video of HBO Max heeft de film op de site staan. Je moet er dus voor naar de bioscoop.

Prime Video en HBO Max: Hier kan je alle Oscar-winnaars bekijken
(Afbeelding: A24)

20 Days In Mariupol op NPO Plus

De Oscar voor beste documentaire gaat naar de oorlogs-docu 20 Days In Mariupol. Deze documentaire gaat over de 20 dagen dat oorlogsjournalist Chernov vast zat Marioepol tijdens de slag om Marioepol. Dit was een belangrijk gevecht tijdens de invasie van Rusland op Oekraïne.

De documentaire staat niet op streamingsdiensten zoals Prime Video of HBO Max, maar is te kijken via NPO Start. En als je 20 Days In Mariupol wil kijken zonder reclames of onderbrekingen, dan kan dit via NPO Plus.

Prime Video en HBO Max: Hier kan je alle Oscar-winnaars bekijken
(Afbeelding: PBS Distribution)

Overige winnaars op Prime Video, Disney+ en netflix

Andere Oscar-winnaars zijn The Holdovers, voor beste vrouwelijke bijrol. Deze kan je huren op MeJane.com. Beste bewerkte scenario gaat naar American Fiction, die te zien is op Prime Video. Anatomie D’une Chute wint de Oscar voor beste originele scenario, en is te huren op Prime Video, Pathé Thuis en Apple TV. Godzilla Minus One wint de prijs voor beste speciale effects, maar deze kan je nergens bekijken.

Ook zijn er prijzen uitgereikt voor beste korte films. De beste korte live action is The Wonderful Story Of Henry Sugar en is te bekijken op Netflix. Beste korte docu gaat naar The Last Repair Shop op Disney+ en de beste korte animatie gaat naar War Is Over! op Prime Video.

Er is dus geen enkele site waar alle winnaars op te zien zijn. Wel kan je de meeste films kijken op Prime Video, al moet je soms de film huren. Een ding is zeker, het zijn goede films. Anders hadden ze geen Oscar binnen gesleept.

Met 16 verloren Oscars is dit de Leonardo DiCaprio onder de geluidstechnici

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen