Vijf redenen om de Nintendo Switch (niet) te kopen

Games Jelle van Es 13 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

In maart 2017 werd hij uitgebracht: De Nintendo Switch. Nadat de spelcomputer de eerste paar maanden nauwelijks beschikbaar was, is de console nu gewoon te koop. En als je de console nog niet in huis hebt, dan hebben wij een paar redenen om de Nintendo Switch (niet) te kopen.

Goede graphics

Hoewel dit niet het grote verkooppraatje van de Nintendo Switch, is de spelcomputer in staat om behoorlijk goede graphics op het beeldscherm te toveren. Natuurlijk, een PlayStation 4 Pro weet op een 4K tv meer indruk te maken, maar het is zeker niet slecht wat de Nintendo Switch op je tv tovert. Het is beter dan wat de Wii U voor elkaar kreeg en met name de felle kleuren komen heerlijk tot leven.

mario kart 8 deluxe

Nintendo Switch is heerlijk in de Handheld-modus

Toch ligt de echte kracht van de console wat ons betreft in het 2-in-1-verhaal. De Nintendo Switch is immers een console en handheld ineen. Thuis kun je de console in je dock neerzetten en gamen op de tv. Maar als je onderweg bent, dan neem je hem gewoon mee en speel je door in de trein. Of pak je hem ‘s avonds op de bank in handheldmodus en speel je rustige games terwijl je op de tv naar Netflix kijkt.

nintendo switch

Exclusieve topgames

Minstens zo belangrijk is de content. Toen de Nintendo Switch werd aangekondigd, waren we een beetje sceptisch over de hoeveelheid content. En ja, je hebt er minder games voor beschikbaar. Maar als je dan bedenkt dat we dit jaar games als Zelda: Breath of the Wild, Mario Kart 8 Deluxe, Splatoon 2, Arms, Mario and Rabbids en Xenoblade Chronicles 2 hebben mogen ontvangen, dan heb je al genoeg redenen om de console in huis te halen. En de verwachting is dat die groei aan exclusieve games in 2018 alleen maar door gaat.

Gaat lang mee

En dan hebben we het niet over de batterij, want dat is nog altijd de achilleshiel van de spelcomputer. Nee, we hebben het over het feit dat de console pas een jaar oud is. Ervaring leert ons dat een spelcomputer minstens een levensduur van vijf jaar heeft voordat er een opvolger komt. Wie nu besluit om een Nintendo Switch te kopen, kan er dus nog minstens vier jaar mee los en elk jaar uit een aantal games te kiezen.

Mist bepaalde titels en ervaringen

Als we dan toch een minpunt mogen noemen, dan moeten we stellen dat de Nintendo Switch op dit moment nog een aantal series mist. Ja, je hebt er een FIFA-game op, maar die moet het afleggen tegen de PlayStation 4- of Xbox One-variant. Ook heb je er geen Call of Duty of Assassin’s Creed op en zo zijn er nog wel een paar andere titels die je als fanatieke gamer eigenlijk wel in huis moet hebben. Daarmee is de Nintendo Switch het beste om in huis te halen als een tweede console.

call of duty wwii

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan onze handige overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen