F*** Dry January: dit zijn de zes beste apps voor de echte bierliefhebber

Tech Lisanne Beijen 10 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

Het is tegenwoordig moeilijk om iets te vinden waar geen app voor is. Koffie, schilderen, breien, gamen, rekenen en daar houden we even op. We kunnen namelijk wel eindeloos doorgaan. Overal zijn apps voor, ook voor bier. Er zijn zelfs aardig veel apps voor bierliefhebbers. Natuurlijk zijn ze niet allemaal even goed, maar het is soms lastig om door de bomen het bier te zien. Voordat je ze maar gewoon allemaal download en nergens meer ruimte voor hebt op je smartphone kun je beter even hieronder kijken. Daar vind je namelijk de zes beste apps voor de echte bierliefhebber. Proost!

1. Een bierliefhebber houdt drinkdata bij met Untappd

In deze app kun je biertjes catalogiseren. Zo kun je nooit meer vergeten welke biertjes je lekker vond, welke je geweldig vond en welke ontzettend slecht zijn gevallen. Je kunt ze sterren geven en kijken welke biertjes door andere mensen goed zijn gescoord. Uiteraard kun je alles ook delen met je vrienden via Twitter en Facebook. Download gratis voor iOS of Android.

Bier apps

2. TapHunter

Als je gaat reizen en je bent een bierliefhebber, dan wil je deze app sowieso op je telefoon hebben staan. TapHunter geeft je namelijk de mogelijkheid nieuwe brouwers en ambachtelijke bierverkopers te vinden door je locatiegebaseerde informatie te geven. Je kunt ook zoeken op een bepaald biertje en de app zoekt de dichtstbijzijnde plek waar ze jouw lievelingsbiertje hebben. Download gratis voor iOS of Android.

bierliefhebber

3. Today’s Beer

Deze app geeft je elke dag informatie over een ander biertje, met de basisfeitjes en een 360-graden foto. De ideale app voor bierliefhebbers die graag iets nieuws uitproberen. Download voor iOS (0,89 cent) of Android (gratis).

bierliefhebber

4. Beer Cloud

Als je gewoon een overvloed aan informatie wilt over het biertje dat je aan het drinken bent is dit de app voor jou. Het geeft ook nog eens suggesties voor welk biertje je bij welk eten moet nuttigen, lokaliseert ambachtelijke bieren en vertelt je de geschiedenis achter elke bier en brouwerij. Als échte bierliefhebber ben je toch zeker ook wel geïnteresseerd in de specs van het biertje, in plaats van alleen de smaak? ;-). Download gratis voor Android.

bierliefhebbers

5. BJCP Styles

Drink je graag bier maar heb je er altijd moeite mee bier te omschrijven als je vrienden ernaar vragen? Dan is deze app je nieuwe beste maatje. Hier vind je beschrijvingen van verschillende biertjes waaronder aroma, uiterlijk, smaak, mondgevoel, ingrediënten en statistieken (IBU, ABV, etc). Download gratis voor iOS of Android.

bierliefhebber

6. RateBeer

Geen idee welk biertje je moet drinken? In deze app kun je zien hoe verschillende biertjes worden gescoord door de biercommunity. Zo kun je (bijna) nooit meer de fout ingaan en kun je (bijna) altijd genieten van een heerlijk biertje. Download voor iOS (3,59 euro) of Android (gratis).

bierliefhebber

Doe je nou wel aan Dry January? Dan kunnen we je de app Dry January & Beyond aanraden. Kom op hè, stay strong! ?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen