PlayStation 4 controller snel leeg? Zo los je het op!

Games Jelle van Es 10 jan 2018
Leestijd: 3 minuten

De PlayStation 4 is een zeer, zeer fijne spelcomputer. Er zijn genoeg games op beschikbaar, je hebt de mogelijkheid om lekker online te gamen en daarnaast heb je het gemak van het streamen van je games naar een laptop of een PlayStation Vita. En ook de PlayStation 4 controller is erg fijn. Hij ligt beter in de hand dan de controller die je op de PlayStation 3 had. De PlayStation 4 controller heeft echter één duidelijk probleem: de batterij is nogal snel op.

Playstation 4 controller snel leeg

Gemiddeld gaat de PlayStation 4 controller tussen de vier en de acht uur mee voordat je hem weer moet opladen. Dat komt omdat de interne batterij van de controller nogal magertjes is. Ja, je hoeft geen adapter te kopen zoals bij de Xbox One-controller, maar een batterij met 1000 Mah is gewoon erg summier. De slimme gamer heeft natuurlijk een extra controller. Op die manier heb je altijd één controller die volledig is opgeladen en waar je naar toe over kunt schakelen als je andere PlayStation 4 controller leeg is. Maar dat is niet het enige dat je kunt doen om je batterij langer mee te laten gaan. Dit zijn een paar andere tips om een langere batterijduur uit je controller te halen.

PS4 controller

PlayStation 4 controller tips – Automatisch uit wanneer je hem niet gebruikt

Dit is een tip die handig is als je de PlayStation 4 gebruikt voor andere doeleinden als gamen. Denk daarbij aan het luisteren naar je favoriete muziek of natuurlijk lekker Netflixen. Dit zijn bezigheden waarvoor je je controller vaak niet bij je hebt en het dus niet uitmaakt of hij aan of uit staat. In het Quick Menu van je PlayStation 4 kun je dan aangeven wanneer de controller zichzelf uitschakelt wanneer je het even niet gebruikt. Op die manier gaat de batterij dus niet op als je hem niet gebruikt en kun je voor je volgende gamesessie lekker lang losgaan.

PlayStation 4 controller tips – Pas je lightbar aan

Eén van de dingen die de PlayStation 4 controller heeft is de lightbar. Met dit lichtje op je controller kun je zien wie welke speler is wanneer je met vrienden speelt en wanneer je een shooter speelt, verandert het lampje soms van groen naar rood als je geraakt wordt. Echter heb ik de meerwaarde van de lightbar nog niet gezien. Het liefst zou ik hem uitgooien, maar dat gaat niet. Je kunt het lampje wel dimmen, door dat in het quick menu aan te passen. Op die manier vreet de controller minder batterij en gaat hij dus langer mee.

PlayStation 4 controller tips – Zet de vibratie en geluid uit

Als de bovenstaande tips je nog niet ver genoeg gaan, dan is er nog een derde tip die je kan helpen om meer batterijduur uit de controller te halen. Andermaal in het quickmenu kun je het geluid dat uit de controller komt uitzetten. In een aantal games krijg je geluid via de controller binnen, wat weer wat energie kost. Ook is het mogelijk om de vibratie van de controller uit te zetten. Dit laatste is wel heel extreem, omdat het een beperking in de gameplay oplevert, maar het is dus mogelijk.

Hopelijk helpen deze PlayStation 4 controller tips je een beetje en zul je voortaan niet meer te maken hebben met een controller waarvan de batterij op is. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan onze handige overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen