Vijf redenen om (niet) voor een BMW 2-serie te kiezen

Elektrische auto's Ilona Braam 8 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

De BMW 2-serie auto’s zijn populaire instapmodellen, voor mensen die geïnteresseerd zijn in sportauto’s. Het zijn compacte auto’s in verschillende carrosserie stijlen van de Coupé tot de Cabrio en Active Tourer. De auto’s komen met verschillende voordelen, maar helaas ook enkele nadelen. Dit zijn de vijf redenen om wel of juist niet voor de BMW 2-serie te gaan.

Krachtige en zuinige motoren

De auto’s komen met krachtige motoren, die snel kunnen optrekken en ook nog behoorlijk efficiënt met brandstof omgaan. Zo krijg je bij de Coupé bijvoorbeeld een 2.0 liter viercilinder turbo motor, welke goed is voor 248pk en bijna 250Nm koppel. Met de Cabrio is de 3.0 liter zescilinder motor ook niet mis en krijg je 355pk aan power en 500Nm koppel. Standaard zijn de auto’s uitgerust met achterwielaandrijving, maar vierwielaandrijving is ook mogelijk.

BMW 2-serie Coupé

Soepele besturing en handling

De BMW 2-serie is moeiteloos en soepel te besturen. Het stuur geeft genoeg feedback en je kunt soepel manoeuvreren op kronkelige wegen. Zelfs scherpe bochten neem je met elegantie en vormen nauwelijk een obstakel. Ook het inparkeren is geen probleem, mede doordat de auto’s redelijk compact zijn. Verder kun je je rit nog meer een vliegend tapijt gevoel geven door te gaan voor het Eco Pro veringsysteem of de Comfort modus.

BMW 2-serie Coupé

Genoeg ruimte om van alles op te bergen

Hoewel de auto’s compact zijn, is er verassend veel ruimte in de kofferbak om je spullen in op te bergen. Bij de meeste vergelijkbare auto’s van de concurrent, is deze ruimte toch wat kleiner. Daarnaast zijn er in de auto zelf ook allerlei kleine compartimenten, waarin je van alles kunt bewaren.

BMW 2-serie Active Tourer

 

Lastig voor passagiers om in te stappen

Helaas kan het voor passagiers die achterin willen meerijden wat lastig zijn om in te stappen. Er is een grote kans dat ze hun hoofd stoten. Ook bij het uitstappen bestaat die kans en vooral als je wat langer bent zal je je in vreemde bochten moeten wringen om weer uit de auto de komen.

BMW 2-serie Cabrio

Kleine bankjes achterin

Als het passagiers eindelijk is gelukt om in te stappen, realiseren ze zich dat ze toch niet helemaal lekker zitten. Het is een bekend probleem van de BMW 2-serie. De banken achterin zijn namelijk behoorlijk klein en lijken alleen bedoeld te zijn voor kleine kinderen. Als je volwassenen mee wilt nemen, is het verstandig om de rit kort te houden.

BMW 2-serie Cabrio

Waar de BMW 2-serie auto’s behoorlijk praktisch zijn, houdt de automaker er ook van om soms voor wat minder praktische designs te gaan. Zo is deze motor van BMW helemaal niet handig ontworpen, maar hij is wel een absoluut spektakel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen