Jelle van Es
Jelle van Es Games 25 feb 2022
Leestijd: 3 minuten

Nintendo Switch: deze games verschijnen in maart 2022

De Nintendo Switch viert in maart alweer zijn vijfde verjaardag. Dat is al best wel oud voor een spelcomputer. Toch gaat hij nog altijd als een malle. Het helpt daarbij dat er telkens toffe games uitkomen op het platform.

Met de nieuwe maand in het vooruitzicht, kijken we naar het moois dat op de Nintendo Switch gaat verschijnen. Zoals bijna elke maand moet de spelcomputer het niet hebben van de hoeveelheid games, maar meer van de kwaliteit. Dit zijn de titels die je in maart kan spelen.

Nintendo Switch-games maart 2022

Triangle Strategy

We trappen dit overzicht met Nintendo Switch-games die gepland staat voor maart 2022 af met de game Triangle Strategy. Het is een titel die qua stijl je meeneemt naar de hoogtijdagen van de strategische RPG op de Super Nintendo en de eerste PlayStation. In diverse tactische gevechten moet je goed nadenken over de acties die je uithaalt en probeer je als winnaar uit de strijd te komen. Op de achtergrond beleef je ook een groots verhaal, waarbij je meer dan eens lastige keuzes moet maken. Als je lol hebt gehad met games als Final Fantasy Tactics en Tactics Ogre, dan is dit een titel voor jou.

Beschikbaar vanaf 4 maart

Triangle Strategy Nintendo Switch
Triangle Strategy (Afbeelding: Square Enix)

Chocobo GP

Als je een liefhebber bent van de Final Fantasy-reeks, dan ken je de verschillende Chocobo’s wel. Die vrolijke uit de kluiten gegroeide kippen krijgen in Chocobo GP een eigen game. Het is een racegame. Maar in plaats van dat de beesten rondrennen, nemen ze plaats in kleine wegens. Ideaal om te spelen als je een liefhebber bent van Mario Kart. Of deze Nintendo Switch-game van hetzelfde niveau gaat zijn, daar moeten we over twee weken achterkomen.

Beschikbaar vanaf 10 maart

Chocobo GP
Chocobo GP (Afbeelding: Square Enix)

Mario Kart 8 Deluxe – Booster Course Pass

Er waren geruchten over een nieuwe Mario Kart-game voor de Nintendo Switch. Maar die aankondiging kwam niet. In plaats daarvan kwam er nieuwe content voor Mario Kart 8 Deluxe. Tot en met volgend jaar komen er heel wat circuits uit. Die worden in groepen van acht zes keer uitgebracht. Met de Booster Course Pass kun je op 18 maart de eerste lading aanschaffen. Het gaat daarbij om circuits die je kent van oudere games in de serie.

Beschikbaar vanaf 18 maart

Rune Factory 5

In dit lijstje met games voor de Nintendo Switch in maart is Rune Factory 5 de meest obscure titel. Het is een Japanse RPG met vrolijke kleuren en lappen met tekst. Daarin beleef je een groot avontuur, waarbij je in diverse gevechten terecht komt. Ook is het mogelijk om monsters in te zetten om op je eigen boerderij gewassen te laten groeien. Of je bouwt je eigen dorpje op, waar je dan aan diverse wedstrijden mee kan doen. En uiteindelijk je huwelijkskandidaat vindt.

Beschikbaar vanaf 25 maart

Rune Factory 5 nintendo switch
Rune Factory 5 (Afbeelding: Marvelous)

Kirby en de Vergeten Wereld

Met Kirby en de Vergeten Wereld krijgen we een tweede potentiële toptitel op de Nintendo Switch deze maand. Normaal gesproken beleef je de avonturen van Kirby in 2D, maar in dit avontuur ga je in 3D los met de roze held. Zoals je gewend bent kan hij van alles opzuigen en op die manier de krachten overnemen. In dit avontuur gaat dat ook zo zijn met hele grote voorwerpen, waardoor hij in een auto verandert.

Beschikbaar vanaf 25 maart

Kirby en de Vergeten Wereld
Kirby en de Vergeten Wereld (Afbeelding: Nintendo)

Dit zijn dus de belangrijkste games die in maart op de Nintendo Switch uitkomen. Wil je meer lezen over het platform? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Bekijk nu je favoriete anime op de Nintendo Switch

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!