De nieuwe gratis games op de Xbox: dit kun je verwachten

Games Jelle van Es 25 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Naast de Xbox Game Pass, waarbij je met een actief abonnement toegang krijgt tot een grote bibliotheek aan games, heb je ook nog de gratis games die je krijgt met een actie Live Gold-abonnement. Het is bijna maart, dus de hoogste tijd voor Microsoft om de games aan te kondigen.

Zoals altijd bestaat de Xbox Games with Gold line up uit vier games. Twee daarvan zijn oorspronkelijk verschenen op de 360, terwijl de andere twee hun oorsprong vinden op de One. En ze zijn ook allemaal te spelen op de Series X.

Xbox Games with Gold maart 2022

The Flame in the Flood op de Xbox One

De eerste game die we deze maand krijgen is The Flame in the Flood. Dit is een game waarin een meisje samen met haar hond in de wildernis probeert te overleven. Onderweg moet je allemaal voorwerpen oppakken om daarmee dingen te maken. Op die manier kom je verder in de game. Een titel die je wellicht heb gemist en nu dus mooi is om te gamen op je Xbox.

Beschikbaar van 1 tot en met 31 maart

The Flame in the Flood Xbox
The Flame in the Flood (Afbeelding: Microsoft)

Street Power Soccer

Ben je een liefhebber van een potje voetbal en ben je op zoek naar een arcade-achtige titel? Dan is wellicht Street Power Soccer iets voor jou. Een game waar je normaal gesproken waarschijnlijk geen euro voor uitgeeft op de Xbox, maar nu hij gratis is kun je hem proberen. Naast dat je potjes voetbal op straat kan spelen, is het ook een game die gaat over verschillende trickshots maken.

Beschikbaar van 16 maart tot en met 15 april

Street Power Soccer
Street Power Soccer (Afbeelding: Microsoft)

Sacred 2 Fallen Angel op de Xbox 360

Dan de games die oorspronkelijk verschenen op de Xbox 360. We beginnen daarbij met Sacred 2 Fallen Angel. Een klassieke Westerse RPG in de stijl van Diablo. Ga met de game op avontuur en kies er daarbij voor of je als goed persoon of juist als slechterik wil gaan spelen. Bijkomstig voordeel is dat je de game in de multiplayermodus kan spelen. Dus nodig een vriend of vriendin uit en ga samen op avontuur.

Beschikbaar van 1 tot en met 15 maart

Sacred 2 Fallen Angel
Sacred 2 Fallen Angel (Afbeelding: Microsoft)

SpongeBob’s Truth or Square

Tot slot hebben we met SpongeBob’s Truth or Square op de Xbox 360 voor de jongere gamer. Het is een vrolijk platformgame, waarbij je met Spongebob verschillende avonturen beleeft en bekende locaties uit de serie tegenkomt.

Beschikbaar van 16 tot en met 31 maart

SpongeBob’s Truth or Square Xbox
SpongeBob’s Truth or Square (Afbeelding: Microsoft)

Wil je meer lezen over alles dat met gaming te maken heeft? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Internationale media: Elden Ring de beste game in jaren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen