Samsung Galaxy S22 krijgt eindelijk toegang tot ExpertRAW

Smartphones Mark Hofman 24 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

ExpertRAW, toch wel een beetje de Android-tegenhanger van Apple’s ProRAW, is eindelijk beschikbaar voor de Samsung Galaxy S22-serie. Alle drie de toestellen uit de vlaggenschipserie worden voorzien.

De functionaliteit is er eentje waar menig fotograaf, die het liefst het meeste uit zijn smartphone haalt, erg blij van kan worden. Het geeft je namelijk meer vrijheid en mogelijkheden dan ooit tevoren.

Samsung Galaxy S22 krijgt ExpertRAW

Met de komst van ExpertRAW kunnen we wel stellen dat de tofste applicatie voor Samsung-telefoons eindelijk gearriveerd is. Althans, voor de Samsung Galaxy S22-serie natuurlijk. Eind 2021 konden betatesters met een Galaxy S21 Ultra al even aan de slag met de app. De reacties op die testversie waren bijzonder positief en er werd dan ook naar de volledige uitrol uitgekeken. Dat moment is nu dus hier.

Dankzij ExpertRAW zijn de Samsung Galaxy S22, S22+ en S22 Ultra in staat om het maximale uit het camerasysteem te halen. Via deze weg is het bijvoorbeeld mogelijk om multi-frame 16-bit RAW foto’s te schieten en deze tot in de puntjes te bewerken. Ideaal voor fotografen die dit soort smartphones op de kop tikken voor het camerasysteem.

Samsung Galaxy S22
(Afbeelding: Mark Hofman/ WANT)

Naast het bewerken van RAW-afbeeldingen is het ook mogelijk om gebruik te maken van andere functionaliteiten binnen de app. Hierbij kun je denken aan Pro Mode-besturing, lossless JPEG-ondersteuning, Adobe Lightroom integratie en HDR-opties.

Ook voor oudere modellen

Liefhebbers die geïnteresseerd zijn in de app kunnen deze via de Galaxy Store binnenhalen. Op dit moment dus alleen voor de Samsung Galaxy S22, S22+ en S22 Ultra. Daar komt later dit jaar verandering in, want het Zuid-Koreaanse bedrijf werkt aan een bredere uitrol.

Samsung Galaxy Z Fold 3: de meest indrukwekkende smartphone die je laat liggen

De ExpertRAW app moet in April dit jaar beschikbaar zijn voor de Galaxy Z Fold 3. Voor het einde van 2022 moeten ook de Galaxy S20 Ultra, Note 20 Ultra en Galaxy Z Fold 2 de ap ondersteunen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

TizenHelp

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen