Internationale media: Elden Ring de beste game in jaren

Games Jelle van Es 24 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Gisteren brachten we zelf al onze review van Elden Ring uit. Mocht je die gemist hebben, dan kun je hem hier even teruglezen. En ik was echt heel erg enthousiast over de game.

Het embargo van Elden Ring verliep gistermiddag om 16 uur. Op dat moment gaan dus de meeste reviews van andere partijen ook live. En daaruit blijkt dat de toch al hoge verwachtingen voor de game zijn waargemaakt. Sterker nog, je zou de game de beste game in jaren kunnen noemen.

Elden Ring bizar goed ontvangen

Dat is althans als je kijkt naar een website als Metacritic. Daarop worden de verschillende reviews van games bij elkaar gegooid. Als de review dan een score heeft, dan wordt dat meegenomen in het gemiddelde. En als je kijkt naar dat gemiddelde, dan staat dat op het moment van schrijven op een score van 97. En daarmee zou je dit kunnen zien als één van de beste games die de laatste jaren is uitgebracht.

Elden Ring
Waar moeten we heen? (Afbeelding: Bandai Namco)

De Dark Souls-games zijn ook altijd goed ontvangen, maar Elden Ring gaat wel een stapje verder. Het grote voordeel van deze titel is dat je nu een grote open wereld hebt. Daarin kun je gaan en staan waar je wil en dat wordt zeer gewaardeerd. Hoewel de game nog altijd erg pittig is, heb je nu het grote voordeel dat je tijdens je avonturen buiten het hoofddoel overal dingen kunt scoren om beter te worden. Dat is iets dat ikzelf ook duidelijk heb ervaren. De eerste keer dat ik tegenover een grote vuurspuwende draak stond, maakte ik geen schijn van kans. Maar vijf uur verder met een veel hoger level kon ik hem redelijk makkelijk verslaan.

Geen werk

En die vijf uur die ik besteed heb aan Elden Ring, zijn ook goed besteed. Dit is geen geval van grinden om beter te worden. Elke minuut met de game wordt nuttig besteed en dat is anderen ook opgevallen. Verder wordt de mooie wereld als positief ervaren en het feit dat je op vele verschillende manieren kan vechten. Mocht je de game zelf willen gaan spelen, dan kan dat vanaf morgen.

Elden Ring Review: 7 redenen om hem (niet) te kopen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen