Nieuw Nintendo Switch-accessoire pakt grootste probleem eindelijk aan

Gadgets Jeroen Kraak 13 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

De Nintendo Switch is een prachtige console, maar kampt met één enorm groot probleem. Nu wordt dat eindelijk opgelost, zij het niet door Nintendo zelf.

De Nintendo Switch is voor veel mensen de ideale spelcomputer. Je kunt hem gemakkelijk meenemen en op de console zelf kun je unieke games spelen, zoals The Legend of Zelda en Super Mario. Toch is niet alles perfect aan deze spelcomputer, maar gelukkig wordt het grootste probleem eindelijk aangepakt.

Stick drift op de Nintendo Switch

De Nintendo Switch heeft last van stick drift. Misschien is dit een vaag begrip voor je, maar eigenlijk betekent het dat de joystick niet in zijn neutrale positie blijft. Dat is zeer vervelend, want daardoor kun je in een game niet bewegen zoals je zou willen.

Stick drift kan verschillende oorzaken hebben. Denk hierbij aan vuil, stof of vocht dat zich ophoopt onder de stick. Soms kan schoonmaken helpen, maar vaak moet je de hele controller weggooien en dat is zonde.

Gelukkig is er nu een oplossing dankzij een nieuw accessoire voor de Nintendo Switch: de Nitro Deck. Het enige wat je hoeft te doen, is het scherm van je Nintendo Switch in het accessoire schuiven. Je hebt dus geen Joy-Cons nodig om te kunnen spelen. Dat doe je gewoon met de Nitro Deck.

Doordat de Nitro Deck de Joy-Cons vervangt, heb je geen last van stick drift. Ze zijn namelijk iets steviger bevestigd dan de Joy-Cons. Bovendien ziet dit accessoire er ergonomischer uit dan de traditionele Nintendo Switch. Je krijgt dus minder snel last van je handen.

Zo veel kost de Nitro Deck

Je kunt kiezen uit verschillende versies van de Nitro Deck, die verschillende prijzen hebben. De basiseditie kost $59,99. De Nostalgia-editie, inclusief hoes, heeft een prijskaartje van $89,99. Dezelfde prijs geldt voor de Limited Edition, die praktisch hetzelfde is als de vorige modellen, maar er spectaculairder uitziet.

Helaas zul je nog even moeten wachten voordat je dit ideale accessoire voor de Nintendo Switch kunt bemachtigen. Maker CRKD verwacht dat ze vanaf 18 september verzonden worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen