Vijf Nintendo Switch tips en tricks die elke eigenaar moet kennen

Games Jelle van Es 2 jan 2018
Leestijd: 3 minuten

Wellicht heb je de Nintendo Switch gehaald op het moment dat de spelcomputer uitkwam. Maar misschien heb je de console gescoord onder de kerstboom. Of ben je van plan om zo’n fijne Nintendo Switch binnenkort te halen. In alle gevallen heb je groot gelijk, want de Nintendo Switch is een uitstekende spelcomputer, waar je een hoop toffe games op kunt spelen. Veel dingen die je met de Switch kunt doen, liggen voor de hand. Maar wij hebben een aantal Nintendo Switch tips die je wellicht nog niet kende.

Nintendo Switch Tips – Wees op de hoogte van je batterij

De Nintendo Switch heeft eigenlijk één minpunt: wie een beetje actief gamet, is binnen een uur of drie door zijn batterij heen. Voordat het zover is, word je gewaarschuwd, maar dan is je batterij eigenlijk al zo enorm op, dat er niks anders op zit dan de console uit te zetten. Nu kun je gelukkig heel makkelijk bij houden hoe de batterij er voor staat. Druk tijdens het gamen eventjes op de Home-knop en huppa: je krijgt een overzicht van je batterijduur. Daarnaast kun je de batterijduur in percentages aangeven. Ga daarvoor naar Settings-> System -> Console Battery (%) en dan hoef je je nooit meer te laten verrassen.

Nintendo switch tips

Nintendo Switch Tips – Zie hoeveel tijd je in een game heb gestoken

Soms ben je zo enorm lang bezig met een game en heb je al veel beleefd. En dan heb je een vriend die langskomt die vraagt of je nog een game kunt aanraden. En dat je dan Zelda: Breath of the Wild noemt, maar geen idee hebt hoeveel uur je er daadwerkelijk in heb gestoken. Nou, dat kun je gewoon uitzoeken. Klik op je Mii-profielfoto links boven en daar kun je dan zien hoeveel tijd je in een game hebt gestort. Kun je ook opscheppen hoeveel tijd je aan een game hebt verpest.

Nintendo Switch Tips – Verander je regio

Hoewel er tegenwoordig niet meer heel veel games zijn die enkel en alleen in de Verenigde Staten of in Japan uitkomen, zijn er wel een paar titels in Japan die interessant zijn. Daarbij hoef je dan niet een speciale Japanse Switch te halen. Je kunt op elk gewenst moment namelijk je regio aanpassen en op die manier games uit andere regio’s te spelen. Ga daarvoor naar Settings -> System -> Region en daar kun je dan je de andere regio aanpassen.

FIFA 18

Nintendo Switch Tips – Koppel een USB toetsenbord aan je Switch Docking station

Voor games heb je er niks aan, maar als je te lui bent om downloadcodes in te voeren via de controller of berichten te sturen naar je vrienden, dan kun je een USB toetsenbord aansluiten op de Switch Dock. Dit gaat pas echt handig worden als er ooit games komen waarbij je actief berichten naar elkaar kunt sturen.

Nintendo Switch Tips – Voer een harde reset uit

Soms kan het voorkomen dat je Switch helemaal vastloopt en je niks meer kunt doen. Gelukkig heb je dan de mogelijkheid om een harde reset uit te voeren. Daarvoor moet je de powerknop iets meer dan tien seconden ingedrukt houden. Dan gaat de Switch uit en duurt het ongeveer een halve minuut voordat de Switch weer is opgestart. Ook is het mogelijk om de Switch op te starten in Maintenance Mode, door de powerknop ingedrukt te houden wanneer je hem op start en de volumeknoppen indrukt. Dan kun je bepaalde settings aanpassen en de gegevens wissen, om zo terugkerende problemen op te lossen.

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan onze handige overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen