Ilona Braam
Ilona Braam Elektrische auto's 2 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

Eindelijk komt deze langverwachte elektrische driewieler eraan

De Morgan Motor Company heeft verschillende auto’s met drie wielen in het assortiment. Deze zogenaamde 3-wheelers verwachten al een tijdje een elektrisch broertje en deze lijkt er nu eindelijk aan te komen. Na wat akkefietjes met leveranciers staat de productie van de elektrische Morgan driewieler eindelijk op de planning voor eind 2018.

Vertraging door wisselen leverancier

De elektrische driewieler, ook wel EV3 genoemd, werd jaren geleden in 2016 gepresenteerd tijdens de Motor Show in Genève. De productie van de auto zou al veel eerder beginnen, maar liep vertraging op toen Morgan Motor Company toch besloot te gaan voor een andere leverancier voor de aandrijflijn. Dit werd Frazer-Nash, welke verantwoordelijk is voor de eerste elektrische taxi’s in London.

elektrische Morgan 3-wheeler

Morgan driewieler futuristische jaren 30 auto

De EV3 ziet er heerlijk nostalgisch uit en lijkt op een toekomstvisie uit de jaren dertig. Met maar ruimte voor één persoon heb je eindelijk een goed excuus om er in je eentje op uit te trekken. De ronde vorm van de carrosserie lijkt op een kogel, welke elektrische vooruit schiet en wordt geaccentueerd door de relatief grote banden aan de voorkant.

Morgan 3-wheeler driewieler

56pk en 200 km rijbereik

Wat de specificaties betreft zal de Morgan 3-wheeler een rijbereik hebben van bijna 200 km, dankzij de 21 kWh lithium-ion batterij. De Frazer-Nash A010229 motor is goed voor 56pk en uiteraard onmiddellijke koppel. Dat is het voordeel van een elektrische motor. Op zich zijn de specificaties natuurlijk niet indrukwekkend, vergeleken met andere auto’s. Aan de andere kant is een 3-wheeler ook niet bedoeld om gigantische afstanden mee af te leggen. En je wilt ook niet al te hard gaan, aangezien het ook wat minder stabiel is dan een auto met vier banden.

Morgan 3-wheeler

Ook fietsen komen soms met drie wielen. Deze houten driewieler is ontzettend handig om boodschappen mee te doen en is juist weer stabieler dan een normale fiets.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Jalopnik

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!