Nintendo Switch: Zelda-fans krijgen gratis cadeautje (en het is dope)

Games Mark Hofman 22 mrt 2023
Leestijd: 3 minuten

Fans van de Nintendo Switch, en dan met name The Legend of Zelda, krijgen vandaag een heerlijk cadeautje. De Breath of the Wild Explorer Guide, die doorgaans alleen bij de Explorer’s Edition van de game te kopen was, is vanaf nu voor iedereen helemaal gratis.

Op de website van het Japanse bedrijf is het mogelijk om de unieke gids, vol met handige tips en feiten, gratis in PDF-vorm binnen te halen. Feest!

Gratis Zelda-cadeau voor Nintendo Switch-fans

Wie zin heeft om zijn Nintendo Switch er nog eens bij te pakken en The Legend of Zelda: Breath of the Wild opnieuw wil ontdekken, die zit op dit moment gebakken. Dankzij de Explorer Guide is het mogelijk om de game, die in 2017 voor het eerst verscheen, op compleet nieuwe wijze te beleven.

In de gids zijn namelijk allerlei handige tips te vinden die, door middel van screenshots, ontzettend makkelijk te volgen zijn. Je leert bijna alles over Hyrule, de wereld waar het spel zich afspeelt, en ontdekt dingen die je eerder nog niet zag.

Er is echter wel een klein verschil tussen de gratis PDF en de fysieke versie die Nintendo Switch-gamers hebben. Pagina 73 tot en met 84 lijken namelijk te ontbreken. Waarom dit precies het geval is weten we niet.

Wat we wel weten is dat het cadeautje fans natuurlijk moet opwarmen voor The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. De opvolger van Breath of the Wild verschijnt op 12 mei voor de Nintendo Switch.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

We kunnen het ons bijna niet voorstellen, maar het kan zijn dat je The Legend of Zelda: Breath of the Wild compleet gemist hebt. Voor die mensen een kleine opfriscursus:

Breath of the Wild is een actie-avonturenspel voor de Nintendo Switch (en Wii U) dat in maart 2017 verscheen. Het negentiende deel van de franchise zet je wederom in de schoenen van Link en laat je de wereld van Hyrule ontdekken.

In de game los je puzzels op, probeer je vijanden te verslaan en krijg je ongelofelijk veel vrijheid. Die vrijheid kun je gebruiken om de Nintendo Switch-game op compleet eigen wijze te ervaren en jezelf ongelofelijk veel uren te verliezen.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild wordt gezien als een van de allerbeste games ooit gemaakt.

Opvolger van de Nintendo Switch

Hoewel de Nintendo Switch anno 2023 nog altijd enorm populair is, lijkt het wel een beetje tijd te worden voor een opvolger. De grafische beperkingen van de handheld, zeker in vergelijking met de PlayStation 5 en Xbox Series X, verouderen de spelcomputer eigenlijk steeds meer.

Het is geen geheim dat Nintendo achter de schermen druk bezig is met de ontwikkeling van een opvolger. De vraag is echter wel wat het Japanse bedrijf precies doet. Gelukkig heeft WANT-redacteur Jeroen Kraak wel een idee.

Tja, en als we dan toch mogen dromen… WANT-redacteur Dunke van Boekel keek naar de PlayStation 5 en Xbox Series X om te zien wat de Nintendo Switch nu eigenlijk nog mist:

Nieuwe Nintendo Switch kan deze vijf dingen leren van PS5 en Xbox

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen