Waarom je nooit meer tussen een iPhone of Android wil kiezen

Smartphones Sam Dille 20 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

De wereld bestaat uit twee kampen: iPhone en Android. Maar, als kosten geen probleem zijn, moet je eens nadenken om van beide fabrikanten een toestel te kopen. Ze hebben allebei namelijk hun eigen voordelen.

iOS en Android hebben beide hardware en software van topniveau. Door hun sterke punten te combineren, krijg je een nóg betere smartphone-ervaring.

Waarom je iPhone en Android het beste kunt combineren

We hebben de belangrijkste argumenten voor je op een rij gezet. Om deze redenen hoef je eigenlijk helemaal niet te kiezen tussen een iPhone of Android. Van geweldige apps tot optimale beveiliging.

#1 Krijg als Android-gebruiker toegang tot het Apple-ecosysteem

Een functie waar menig Android-gebruiker jaloers van wordt, is hoe Apple meerdere apparaten met elkaar kan laten samenwerken. iPhone-gebruikers kunnen profiteren van functies als naadloze integratie, synchronisatie van gegevens en AirDrop. Door een iPhone te kopen kun je ook profiteren van deze heerlijke features.

#2 Toegang tot duizenden apps

De App Store van Apple en de Play Store van Google zijn twee van ‘s werelds grootste app-bibliotheken. De App Store heeft bijna 2 miljoen apps, terwijl de Play Store er meer dan 3 miljoen heeft. Natuurlijk overlappen sommige apps in beide winkels elkaar, maar er zijn genoeg exclusieve pareltjes te vinden in elke online winkel.

#3 Combineer de flexibiliteit van Android met de beveiliging van iPhone

Android is een open-source platform. Dat betekent dat je meer flexibiliteit hebt om de gebruikersinterface van je telefoon aan te passen. Met Android kun je apps van derden gebruiken om de look en feel van je telefoon aan te passen. Inclusief skins, thema’s en widgets.

Apple ecosysteem
Het ecosysteem van Apple (Afbeelding: RTL Nieuws)

Maar deze flexibiliteit maakt Android ook minder veilig dan iOS. Het gesloten ecosysteem van Apple, App Store-voorschriften en hardware maken de iPhone veiliger. Als je de smartphones combineert kun je de iPhone gebruiken voor zakelijke activiteiten en een Android voor in je vrije tijd.

#4 Profiteer als iPhone-gebruiker van de verschillende soorten hardware van Android

Als je al een iPhone hebt en op zoek bent naar een aanvullende telefoon, dan móét je een Android checken. De smartphones komen in verschillende vormen, maten en specificaties, dus je kunt er zeker een vinden die aan je behoeften voldoet. Of je nu op zoek bent naar een krachtige camera, een groot scherm of andere specifieke hardwarefuncties.

Wil je bijvoorbeeld een telefoon die ook als tablet kan dienen, dan is de Samsung Galaxy Z Fold 4 een goede keuze. Apple heeft namelijk nog geen opvouwbare telefoons in hun assortiment. En als je een fanatieke gamer bent, kun je een Android gaming telefoon combineren met je iPhone.

Doet je iPhone-wekker het niet? Dit kan er aan de hand zijn

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen