Nothing Ear (1) aangekondigd: alles wat je moet weten over de earbuds

Gadgets Mark Hofman 27 jul 2021
Leestijd: 4 minuten

OnePlus-oprichter Carl Pei heeft vandaag het eerste product van zijn eigen bedrijf aangekondigd. De Nothing Ear (1) zijn earbuds van €99 die de concurrentie aan moeten gaan met alle andere bedrijven in de overvolle markt. Iets dat op het eerste gezicht lijkt te lukken.

Het meest opvallende aan de Nothing Ear (1) is het transparante ontwerp. Niet alleen van de oordopjes zelf, maar ook van de bijbehorende oplaadcase. Een case die ervoor zorgt dat de oortjes tot wel 34 uur mee kunnen gaan en de consument van een uitstekende geluidkwaliteit voorzien.

De Nothing Ear (1): de eerste stap

Een toekomst waarin mensen en technologie samenwerken als nooit tevoren: dat is het doel van Nothing. De eerste earbuds van het bedrijf, de Nothing Ear (1), zijn de eerste stap richting dat doel. Het bedrijf heeft op het eerste oog een transparante uitstraling dat ook in dit eerste product goed naar voren komt. Zowel de oordopjes als de draadloze oplaadcase zien er door dit ontwerp erg goed uit. Iets dat ook zeker geldt voor de bijbehorende functionaliteiten.

De Nothing Ear (1) is gericht op “puur geluid”. Iets dat bereikt moet worden met behulp van de audiofielen van Teenage Engineering. De samenwerking zorgt ervoor dat de oordopjes de bastonen, middentonen en hoge tonen goed met elkaar weten te combineren. Dat ligt niet alleen aan de hardware zoals een 11,6mm dynamic driver, maar ook zeker aan de software. Met behulp van de Ear (1) applicatie, zowel beschikbaar voor iOS als voor Android, is het mogelijk om de geluidkwaliteit naar eigen wens in te stellen en krijg je toegang tot verschillende functionaliteiten.

Nothing Ear (1)
De oplaadcase (Afbeelding: Nothing)

Clear Voice, ANC en Find My Earbuds

Eén van deze functionaliteiten is de Clear Voice technologie. Dankzij de toevoeging van drie microfoons en het gebruik van de stems ben je altijd goed verstaanbaar. Achtergrondgeluiden worden gefilterd en de Nothing Ear (1) is, volgens het bedrijf, zelfs in de mogelijkheid om windstoten tot 40 kilometer per uur te isoleren.

Een tweede functionaliteit is er een die anno 2021 bijna niet meer kan ontbreken: Active Noice Cancellation. Al zijn er binnen deze functionaliteit wel een aantal gradaties. Zo is het mogelijk te de Light Mode te selecteren, waardoor je achtergrond geluiden nog steeds zacht kunt horen. Daar tegenover staat de Maximum Mode die, zoals de naam al doet vermoeden, de luidruchtigere ruimtes stil kan houden. Denk hierbij aan een vliegtuig of een druk kantoor. Geen behoefte aan? Dan is het mogelijk om de Transparency Mode te gebruiken, zodat het achtergrond geluid gewoon te horen is.

Een derde functionaliteit is wat ons betreft een hele fijne: Find My Earbuds. Deze functionaliteit is te gebruiken via de Nothing Ear (1)-app en doet precies wat je verwacht: het laat zien waar je oordopjes zijn. Het voorkomt niet dat jij je oordopjes niet meer kwijtraakt, maar wel dat je ze ook niet meer terug kan vinden.

Accuduur en laadtijden

De Nothing Ear (1) beschikt over een uitstekende accuduur. De oordopjes zijn voorzien van een 31mAh batterij en de oplaadcase beschikt over een 570mAh batterij. De oordopjes zijn los dan ook 4 uur te gebruiken met ANC ingeschakeld en houden het 5,7 uur voor wanneer de functionaliteit is uitgeschakeld. Laad je de oordopjes tussen het luisteren door op in de oplaadcase, dan hebben ze met ANC een accuduur van 24 uur en zonder ANC van 34 uur.

Nothing Ear (1)
De earbud (Afbeelding: Nothing)

Wanneer je de oordopjes in het hoesje oplaadt heb je binnen 10 minuten voldoende accu om ruim een uur te kunnen luisteren zonder ANC en 50 minuten te luisteren met ANC. Laadt je de oplaadcase op via de meegeleverde USB-kabel, dan heb je binnen 10 minuten genoeg voor acht uur luistertijd en zes uur luistertijd (ANC).

Nothing Ear (1): alle specificaties op een rij

Voor een duidelijk overzicht zetten we alle specificaties van de Nothing Ear (1) op een rij:

Ontwerp

 • Earbud afmeting: 28,9mm x 21,5mm x 23,5mm
 • Gewicht earbud: 4,7 gram
 • Case afmeting: 58,6mm x 58,6mm x 23,7mm
 • Case gewicht: 57,4 gram
 • IPX4 waterdichtheid

Specificaties

 • 11,6mm Dynamic Driver
 • 0,34cc Chamber
 • Bluetooth 5.2-ondersteuning
 • Profielen: A2DP, AVRCP, HFP
 • Codec: AAC , SBC
Nothing Ear (1)
Puur geluid (Afbeelding: Nothing)

Batterij

 • Capaciteit earbud: 31mAh
 • Capaciteit case: 570mAh
 • Accuduur ANC: 4 uur earbud / 24 uur case
 • Accuduur: 5,7 uur earbud / 34 uur case
 • Draadloos opladen met alle QI-ondersteunde apparaten

Features

 • Ear (1) app voor Android (5.1 of hoger) en iOS (11 en hoger)
 • Touch Controls
 • Active Noise Cancellation (-40dB)
 • Environment Noise Cancellation
 • Transparency Mode

Nothing Ear (1): een goede deal?

Of de Nothing Ear (1) een goede deal is, dat zal de praktijk ons moeten leren. Al moeten we wel eerlijk zeggen dat de adviesprijs van €99 op het eerste oog een goede prijs is. De earbuds zijn vanaf 31 juli te koop.

De komende tijd gaan we de Nothing Ear (1) met alle liefde voor je testen. Heb je vragen of wil je dat we iets voor je testen? Stuur dan zeker even een mailtje naar [email protected]!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen